Velika mestna družina podpira akcijo spoštovanja našega skupnega javnega prostora.

Ste vedeli, da v Ljubljani samo na javnih objektih, ki so v lasti Mestne občine, povprečno vsak drugi dan zabeležimo škodo, ki je posledica vandalizma? Da smo na teh objektih od leta 2007 pa do konca leta 2014 zabeležili kar 1086 primerov poškodb na fasadah, javni opremi, igriščih, spomenikih ipd.? Samo v zadnjih štirih letih je iz proračuna za odpravo škode bilo namenjenih okoli 360.000 EUR. S tem denarjem bi se dalo narediti marsikaj zelo koristnega za meščane.

Mestna občina Ljubljana je pripravila temeljit pregled glede vandalizma na našem območju, analizo tega, kateri objekti so največkrat tarča vandalizma, in katere oblike vandalizma so najpogostejše.

Ta slika stanja mora skrbeti vse nas, saj posledice vandalizma učinkujejo na zmanjšan občutek varnosti, zmanjšujejo kakovost življenja v mestu in povzročajo velike stroške, ki jih na koncu plačujemo vsi davkoplačevalci.

Novice

 • .

  čet22.10.2015

  Človek na Študentski areni.

  Javni holding Ljubljana ter Mestna občina Ljubljana sta skupaj nastopili na Študentski areni. ČLOVEKinje iz Zavoda Bob so predstavile akcijo Človek, predvsem mladinsko ulično delo, ki poteka na terenu, grafitar Maksim pa je pojasnil in tudi v živo prikazal razliko med grafitiranjem (umetniškim) in čačkanjem, popisovanjem ... #LJclovek

  Več
 • .

  ned21.6.2015

  Kdo so ČLOVEKinje?

  ČlovekINJE so skupina strokovnih sodelavk Zavoda BOB, ki jih združuje večletno sodelovanje na projektih terenskega dela (Mreža Mlada ulica, Bob Geto ft. Tobalko vila, Livada).

  Več
 • .

  pon1.6.2015

  Številni dogodki v mestu

  MOL je aktivno pristopila k zmanjševanju vandalizma in večanju spoštovanja skupnega javnega prostora na več ravneh: z intenzivnim odstranjevanjem nedovoljenih grafitov, z načrtnim izvajanjem uličnega mladinskega dela na območjih, kjer je vandalizem pogost, s prenovljeno aplikacijo Pobude meščanov, ki bo med drugim služila tudi prijavam vandalizma ter s številnimi dogodki v mestu, s katerimi bomo opozarjali na problematiko.

  Več
 • .

  sre20.5.2015

  Stop vandalizmu!

  Mestna občina Ljubljana začenja z družbeno odgovorno kampanjo proti vandalizmu »Človek, čuvaj svoje mesto, samo eno imaš.«, s katero želi opozoriti na nesprejemljivost vandalizma ter poudariti pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora.

  Več
 • .

  tor5.5.2015

  Podporniki kampanje Človek

  Podpornike kampanje smo iskali med Ljubljančani, ki so odraščali v okolju z več vandalizma, so morda kdaj tudi kaj ušpičili, a sedaj čuvajo svoje mesto in jim je zanj zelo mar. Z gotovostjo lahko trdim, da so igralec Primož Petkovič, lastnik lokala v Šiški Žiga Födransperg - Fedr ter pevca Magnifico in Trkaj pravi glasniki kampanje.

  Več
Galerija

Dogodki

Izberi kategorijo
Več

Na družabnih omrežjih