Četrtna skupnost Moste

Spoštovani prijatelji, sosedje in znanci! Spoštovane krajanke in krajani! Dragi obiskovalci spletnih strani Četrtne skupnosti Moste!

Tam, kjer sonce vzhaja, tam so Moste.

Prvi stavek, ki se mi je porodil, ko sem bila postavljena pred nalogo, da napišem uvod v naše strani. Bo kar pravi, saj je pri nas zelo lepo, čeprav smo po površini najmanjša četrtna skupnost v mestu, po številu prebivalcev pa med največjimi. Zanimiv kontrast, ni kaj. Ni pa čuden. Kjer je lepo, je navadno veliko ljudi.

Želja Sveta naše skupnosti je bila, da vam na teh straneh posredujemo čimveč informacij o kraju samem, o načinu življenja, o dogodkih in seveda delu organov Četrtne skupnosti Moste. In kar veliko glav smo staknili skupaj, da smo se odločili, s katerimi se bomo predstavili najprej in ne mine dan, ko se spomnimo še katere, za katero se nam zdi, da bi vas utegnila zanimati. Vabimo vas, da nam pri tem pomagate in sporočite, kaj vas zanima, kaj naj objavimo. V resnici najbrž veliko vemo. Vsi ljudje vse vedo.

In kdo sploh je Svet Četrtne skupnosti Moste? Prijetna družba sedemnajstih ljudi, ki ste jih pred letom dni izvolili in s tem zaupali skrb za okolje, v katerem živite. Prijetna družba smo zato, ker nam je uspelo kljub različni strankarski pripadnosti v dobro okolja in ljudi delovati enotno, korektno in dokaj politično neobremenjeno. Na kar smo seveda ponosni. Zelo. In, ko se ozremo na naš kratek mandatek, imamo tudi kaj pokazati. Dogovorili smo se o pravilih dela in jih »vrgli« na papir, še prej pa smo jih posredovali kabinetu županje, da bo ja vse tako kot mora biti. In je vse OK. Povabili smo predstavnike Policijske postaje Moste, ki so nas seznanili z varnostno oceno (s poudarkom na prometni varnosti). Na obravnavo smo povabili preko sto predstavnikov večstanovanjskih hiš, društev, šol, iniciativnih in podobnih oblik življenja in dela v Mostah. In smo izvedeli, da živimo v zelo mirnem okolju. S prometom pa je tako-tako, zato smo ustanovili komisijo za področje te problematike, ki že uspešno deluje. Osebno smo se pridružili akciji »Za lepšo Ljubljano«… In še in še. Večino o našem delu pa boste izvedeli z izletom po naših straneh, ki jih bomo pridno obnavljali, dopolnjevali in skrbeli, da ne bodo dolgočasne.

Toliko. Sonce je ravno prav visoko, da odidem na ogled okolja, kot sedaj pravim sprehodu. Pojdite še vi in nam sporočite, kaj je v okolju dobrega, kaj je slabega, česa sploh ni, a bi bilo dobro, da je.