Silvestrovanje na prostem v Ljubljani

petek, 30. 12. 2016

Na zadnji dan leta bo praznično vzdušje Decembra 2016 v Ljubljani doseglo vrhunec s silvestrovanji na prostem na trgih v središču Ljubljane.

V mestu bo ves dan pestro. Tudi letos bo od 16. ure dalje na Kongresnem trgu silvestrovanje za otroke. Družine z otroki, starimi do 10 let (ali kakšno leto več) bodo skupaj z dedkom Mrazom in drugimi pravljičnimi junaki praznovali prihod novega leta. Otroci bodo simbolično vstopili v novo leto ob 17. uri.

Ob 21. uri se bodo pričela silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih. Na osrednjem silvestrovanju na Kongresnem trgu bodo nastopili Modrijani in Begini.

Silvestrovanje na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk, nastopili bodo SwingTones in Anika Horvat.

Na silvestrovanju na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe. Nastopili bodo Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson.

Program silvestrovanja na Pogačarjevem trgu je namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe. Nastopili bodo Ansambel Pika si, Skupina France Korado in Krila.

Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet z Ljubljanskega gradu. Rakete iz biorazgradljivih materialov bodo letos v barvah Ljubljane, Slovenije in Evrope - v zeleni in srebrni (beli), modri in rdeči ter modri in zlati (rumeni) barvi. V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra, bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami.

Podroben program vseh prireditev v okviru Decembra 2016 v Ljubljani je na voljo na spletni strani Turizma Ljubljana in posebni podstrani Mestne občine Ljubljana.

Želimo vam prijetno praznovanje, polno veselja in lepih želja!