Informativni dnevi

četrtek, 9. 2. 2017

Ljubljani bodo v petek in soboto, 10. in 11. februarja 2017, potekali informativni dnevi, na katerih se bodo učenci in dijaki seznanili s srednješolskimi in fakultetnimi programi. Bodočim dijakom in študentom bodo glede avtobusnih prevozov do izobraževalnih ustanov svetovali tudi predstavniki javnega podjetja LPP.

Predstavniki podjetja bodo dijake in študente pričakali pri Železniški in pri Avtobusni postaji Ljubljana, jim delili sheme linij z vrisanimi izobraževalnimi institucijami ter odgovarjali na njihova vprašanja. V petek bodo svetovali med 7. in 16. uro, v soboto pa med 7. in 10.30 uro.
V petek bodo mladi informacije lahko dobili tudi v Potniškem centru LPP na Slovenski cesti 56, ki je odprt od 6.30 do 19. ure.
Predstavniki LPP bodo mladim med drugim svetovali tudi glede enotne mestne kartice Urbana, ki jo bodo potrebovali za vožnjo z mestnim avtobusom. Prazna vrednostna kartica Urbana rumene barve stane 2 evra, kupite in napolnite jo lahko na vseh zeleno obarvanih urbanomatih na mestnih avtobusnih postajališčih, v vseh trafikah, na Potniškem centru LPP na Slovenski 56, v izbranih trgovinah Mercator in Interspar, na Avtobusni postaji Ljubljana, v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenija ter na izbranih bencinskih črpalkah Petrola.
Vse informacije o Urbani najdete tukaj.

Oba dneva bodo na linijah, kjer pričakujejo večje število potnikov, vozili zglobni avtobusi. Shema linij z vrisanimi izobraževalnimi ustanovami je pripeta, vabimo pa vas tudi k ogledu spletne strani Ljubljanskega potniškega prometa.