Nov center Mladih zmajev v Zalogu

sreda, 15. 3. 2017

V Zalogu je 14. marca 2017 svoja vrata odprl nov center Mladih zmajev, s katerim mladi dobivajo nove, sveže prostore po svoji meri, javni zavod Mladi zmaji pa začenja obeleževanje 10. obletnice delovanja.

V novem centru so dnevna soba mladih, učna kuhinja, večnamenski prostor za predavanja, seminarje in skupinske vadbe ter fitnes soba.
Izjemnega pomena za mlade je priložnost, da so soustvarjalci svojega prostora in s tem mesta. Zato so bili ves čas vključeni v posredovanje idej za svoj novi prostor in v načrtovanje centra. Največji pečat so pustili na delavnicah predelave rabljenega pohištva, ki so mu dodali novo vrednost in izdelali nove unikatne kose za svojo dnevno sobo. V prihodnjih mesecih pa bodo mladi v sodelovanju s številnimi partnerji poskrbeli še za svežo zunanjo ureditev Zaloške 220, kjer je nov dom Mladih zmajev.
Gre za primer dobre prakse - reuporabe prostorov in materialov, ki žene k ustvarjalnosti in iskanju inovativnih, kreativnih rešitev.

Center je odprt vsak delovnik med 14. in 19. uro, novi prostori pa so namenjeni tudi koprodukcijam in najemu oz. sodelovanju z mladimi in drugimi partnerji, ki želijo soustvarjati utrip svojega mesta.