Prihaja Filmobus

torek, 23. 8. 2011

Potujoča knjižnica Mestne knjižnice Ljubljana se bo 29. in 30. avgusta v Argentinskem parku predstavila z otroškimi delavnicami in predvajanjem filmov.

Mestna knjižnica Ljubljana je za popestritev zadnjih počitniških dni in poletnih večerov za meščanke in meščane Ljubljane pripravila projekt Filmobus. Namenjen je otrokom in njihovim staršem ter tudi tistim, ki želijo preživeti poletni večer ob spremljanju dobrih slovenskih filmov na prostem.
Ideja filmobusa je zasnovana na predstavitvi Potujoče knjižnice meščanom, ki živijo v centru mesta in si bibliobusa sicer nimajo priložnosti ogledati.

Zato smo v Argentinskem parku ob 19. uri za otroke pripravili delavnico izdelovanja papirnatih avtobusov ter igrivo predstavitev potujoče knjižnice-bibliobusa, ki ga krasijo knjižni junaki.

V sodelovanju s produkcijsko hišo Vertigo pa bomo na prostem ob Puharjevi ulici predvajali tudi dva zanimiva in zelo uspešna slovenska filma.

V ponedeljek, 29. avgusta, ob 21. uri, bo na sporedu slovenski film Mihe Hočevarja Gremo mi po svoje, po številu obiskovalcev v kinematografih tretji najbolj gledan slovenski film vseh časov. Naslednji dan, v torek, 30. avgusta, ob 21. uri pa si boste lahko ogledali film Metoda Pevca Pod njenim oknom, s Polono Juh v glavni vlogi.

V tem času bo mogoč tudi vpis v Mestno knjižnico Ljubljana in listanje po knjigah. Delavnice za otroke in ogleda filmov so brezplačni.

V primeru dežja projekcija filma in ustvarjalne delavnice odpadejo, na ogled pa bo bibliobus ter predstavitev delovanja potujoče knjižnice, listanje po knjigah ter vpis v Mestno knjižnico Ljubljana.

Program

Argentinski park, Puharjeva ulica

Ponedeljek, 29. avgust 2011

19.00 Ustvarjalna delavnica za otroke – Izdelovanje mini Bibliobusov (Zarja Menart)
19.00 Predstavitev in ogled Bibliobusa Mestne knjižnice Ljubljana
21.00 Projekcija filma režiserja Mihe Hočevarja Gremo mi po svoje (Vertigo-Emotions Film, 2010. igrajo: Jurij Zrnec, Tadej Koren Šmid, Jana Zupančič, Uroš Kaurin, itd.)

Torek, 30. avgusta 2011

19.00 Ustvarjalna delavnica za otroke – Izdelovanje mini Bibliobusov (Zarja Menart)
19.00 Predstavitev in ogled Bibliobusa Mestne knjižnice Ljubljana
21.00 Projekcija filma režiserja Metoda Pevca Pod njenim oknom (Vertigo-Emotion Film, 2003. Igrajo: Polona Juh, Marijana Brecelj, Robert Prebil, Saša Tabakovič)

Mestna knjižnica Ljubljana