RSS obvestila

RSS vir je preprost in nemoteč način obveščanja uporabnikov o posodobitvah določenih vsebin spletnega mesta, kot so na primer novice, sporočila za javnost in koledar prireditev.

Obvestila o posodobitvah se zbirajo na enem mestu (v posebnih aplikacijah za branje RSS obvestil, v brskalnikih ali v aplikacijah za branje e-obvestil, ki podpirajo tovrstno storitev). Uporabniku tako ni potrebno ob vsakem obisku iskati novih vsebin, saj ga povezave iz RSS obvestil vodijo neposredno nanje.

Kako začnem uporabljati RSS vire?

Spletna mesta, ki omogočajo spremljanje novih objav z RSS virom, imajo v naslovni vrstici brskalnika posebno ikono. S klikom na to ikono lahko naročite RSS obvestila kar preko svojega brskalnika, lahko pa si namestite tudi posebno aplikacijo za spremljanje RSS objav iz različnih spletnih mest (npr. RSS Bandit za PC ali Vienna za Mac OS). Preprosto spletno RSS aplikacijo ponuja tudi Google, na obvestila pa se lahko naročite tudi preko nekaterih programov za branje e-obvestil.

Na spletnem mestu Mestne občine Ljubljana (MOL) lahko spremljate naslednje RSS vire:

 • Dogodki

  Uporabnik dobi obvestilo vsakič, ko je najavljen nov dogodek v sklopu koledarja mestne občine Ljubljana

 • Novice, obvestila in v središču

  Uporabnik dobi obvestilo vsakič, ko je objavljeno novo sporočilo v sklopu novic, obvestil oziroma vsebin v sklopu "V središču.

 • Seje mestnega sveta

  Uporabnik dobi sporočilo vsakič, ko je objavljeno novo poročilo o sejah mestnega sveta.

 • Razpisi, razgrnitve in javne objave

  Uporabnik dobi sporočilo vsakič, ko je objavljena nova novica razpisu, razgrnitvi oziroma javni objavi.