Kostanjev piknik v Celovških dvorih

četrtek, 27. 10. 2016

V četrtek 27. 10., je v Celovških dvorih dišalo po pečenem kostanju in med bloki je odmeval otroški smeh.

V sklopu aktivnosti Partnerstva za Celovške dvore, ki ga poleg človekINJ iz Zavoda Bob sestavljajo še Javni Zavod Mladi Zmaji, Društvo Brez Limita in Mladinsko Informativno Svetovalno Središče Slovenije, smo organizirali kostanjev piknik.

Namen dogodka je bil predstavitev partnerstva prebivalcem Celovških dvorov, povezovanje in druženje stanovalcev ter zbiranje mnenj o soseski. Najprej smo pripravili vse potrebno za peko kostanja, zakurili smo ogenj in prerezali lupine kostanjev. Nato smo kostanj zaprli v luknjast valj in ga vrteli nad ognjem. Čakanje na okusni kostanj smo si krajšali s pogovori, igranjem namiznega tenisa in drugimi športnimi aktivnostmi. Dogodka se je udeležilo približno 100 ljudi, prevladovali so otroci.

človekINJE na območju Celovških dvorov v letu 2016 načrtujemo še en dogodek. Imaš idejo za dogodek? Piši nam na clovek.mud@gmail.com.

Partnerstvo za Celovške dvore sestavlja skupina strokovnih sodelavcev iz neprofitnih organizacij: Zavod Bob (ekipa človekINJE), Javni zavod Mladi zmaji (Četrtni mladinski center Šiška), Društvo Brez limita in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije). Na območju Celovških dvorov želimo skupaj s prebivalci ustvariti njim prijazno sosesko in z njimi raziskati potrebe in potenciale, ki bi jih v soseski lahko uresničili. Soustvarjanja popestrimo z druženjem, športnimi in družabnimi igrami ter uličnim umetniškim ustvarjanjem.