Hiškine metamorfoze

Razstava ljudi navdušuje za napornejšo pot preseganja povprečnosti, iskanja nenajlažje poti, vrlin in zmožnosti izreči besedi »ne vem«, postavljanja vprašanj, iskanja odgovorov, radovednosti, humorja in poslušanja.
Razstava prikazuje nekaj živih interakcij in obiskovalca vabi, da se z njimi spozna, jih skozi interakcijo doživi in »pretipa«. Interakcije se dotaknejo tudi obiskovalca, kar dokazujejo fotografije, risbe in vtisi rok, rokic, glav in glavic, ki so se Hiške že dotaknili.
Spreminja se naše dojemanje sveta, spreminjamo se mi, spreminja se svet okrog nas. In prav je, da se vsled vsemu spreminja tudi ta razstava. Razstava, kot jo vidite danes, morda že jutri ne bo enaka. Med trajanjem razstave se bodo namreč nekatere interakcije zamenjale za druge, drugačne, čeprav v svojem bistvu navduševanja radovednosti podobne. Tako bo razstava vsakih nekaj dni dobila nove razsežnosti in obravnavala nove teme. Od tod tudi ime razstave.

Razstava se bo spremenila vsak četrti dan: 29. maja in 2. junija se bodo pojavili novi zanimivi eksperimenti. 6. junija bo metamorfoza končana in bo odletela drugam. Med 3. in 5. junijem bo razstavo spremljal »Znanstival dogodivščin 2016«, ki mu bo razstava pridala prav poseben, plemenit pečat.

Spremljajoči dogodek: V sredo, 25. maja, bo ob 19. uri v Atrijski sobi Mestne hiše sproščen pogovor ob čaju na temo zdravega načina življenja. Dogodek bo izveden v okviru mednarodnega projekta SPARKS. Pogovarjali se bodo s priznano diabetologinjo, zdravnico in psihoterapevtko dr. Karin Kanc ter fizikom dr. Miho Kosom. Po pogovoru bo sledilo sladkolesarjenje na Sladkolesu.