V središču

V središču
 • Akcija Naj blok 2016

  Naj blok v Ljubljani 2016

  V letu, ko je Ljubljana nosila naziv Zelena prestolnica Evrope 2016, je potekala prva akcija Naj blok v Ljubljani. Za prvi zmagovalni blok je bil razglašen blok na Topniški 45.

 • Skupaj poskrbimo za lepo in urejeno okolje

  Za lepo in zeleno Ljubljano

  V Ljubljani pripravljamo tradicionalno spomladansko čistilno akcijo Za lepšo Ljubljano, v okviru katere bodo med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, potekale številne aktivnosti, s katerimi želimo poudariti čistost, zelenost in urejenost Ljubljane.

 • Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

  Nagrade civilne zaščite

  Na Ljubljanskem gradu so ob svetovnem dnevu civilne zaščite podelili priznanja in nagrade Mestne občine Ljubljana na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

 • Prenovljena Slovenska cesta

  Celostna prometna strategija MOL

  Mestna občina Ljubljana je pristopila k izdelavi Celostne prometne strategije, saj želimo meščanom in obiskovalcem Ljubljane ponuditi še bolj kakovostne, učinkovite in raznolike načine mobilnosti, hkrati pa ohraniti mesto zeleno, čisto, dostopno in vsem prijazno.

 • Vrtec v Tehnološkem parku

  Vrtci v šolskem letu 2016/17

  Objavljamo Centralni čakalni seznam za ljubljanske javne vrtce za šolsko leto 2016/2017 na dan 1. marec 2017.

 • Kakovost zraka v Ljubljani se vztrajno povečuje.

  Kakovost zraka v Ljubljani

  Meritve onesnaženosti zraka z delci PM10 za zadnjih deset let kažejo, da se kakovost zraka v Ljubljani postopno, a vztrajno izboljšuje.

 • .

  Plečnikovo leto

  V letošnjem letu obeležujemo 145. obletnico rojstva in 60. obletnico smrti slovitega arhitekta Jožeta Plečnika, ki je ustvaril Ljubljano, kot jo poznamo danes. Obletnici bomo obeležili z različnimi dogodki in aktivnostmi, ki bodo potekale skozi celo leto.

 • Info točka 65' ima prostore na Mačkovi 1.

  Info točka 65+

  Vabljeni v Info točko 65+ na Mačkovi ulici 1, kjer so na enem mestu na voljo celovite informacije o storitvah in aktivnostih Mestne občine Ljubljana za prijetnejše in kakovostno življenje starejših ter oseb z oviranostmi.

 • Nisem večna, sem pa zato manj tečna. Sem biološko razgradljiva vrečka.

  Nisem večna, sem pa zato manj tečna.

  Mestna občina Ljubljana predstavlja kampanjo proti plastičnim vrečkam s sloganom »Nisem večna, sem pa zato manj tečna. Sem biološko razgradljiva vrečka.«, s katero želimo zmanjšati uporabo plastičnih vrečk, ki močno obremenjujejo naše okolje.

 • Mestna občina Ljubljana obiskovalce sejma vabi na virtualni sprehod po Ljubljani.

  MIPIM 2017

  Mestna občina Ljubljana se tudi letos predstavlja na največjem mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu v Evropi MIPIM, ki med 14. in 16. marcem 2017 poteka v Cannesu.

 • Prikaži naslednjih 10