V središču

V središču
 • Za uspeh projekta Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016 je zaslužna tudi ožja delovna skupina MOL (nekaj njenih članic na sliki skupaj s podžupanjo Tjašo Ficko in članom žirije Patrickom Delaneyem).

  Točka.Zate. prejela nagrado Conventa Best Event Award 2016

  Informacijska točka Zelene prestolnice Evrope 2016, Točka.Zate., ki je v preteklem letu obiskovalce številnih dogodkov v njej sprejemala pred Mestno hišo, je osvojila prestižno nagrado Conventa Best Event Award 2016 v kategoriji komunikacije podjetij s porabniki (B2C).

 • Bobri prihajajo v mesto

  Bobri 2017

  V Ljubljani bo od 21. januarja do 8. februarja 2017 potekal že 9. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Prevzem brezplačnih vstopnic bo v soboto, 14. januarja, od 11. ure dalje v Festivalni dvorani.

 • .

  Plečnikovo leto

  V letošnjem letu obeležujemo 145. obletnico rojstva in 60. obletnico smrti slovitega arhitekta Jožeta Plečnika, ki je ustvaril Ljubljano, kot jo poznamo danes. Obletnici bomo obeležili z različnimi dogodki in aktivnostmi, ki bodo potekale skozi celo leto.

 • Najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana podeli župan na slavnostni seji Mestnega sveta MOL ob mestnem prazniku.

  Priznanja MOL

  Mestna občina Ljubljana je objavila javni razpis za podelitev nagrad in plaket Mestne občine Ljubljana za leto 2017. Rok za prijavo je 31. januar 2017. Komisija sprejema tudi predloge na naziv častna meščnka in častni meščan.

 • Nisem večna, sem pa zato manj tečna. Sem biološko razgradljiva vrečka.

  Nisem večna, sem pa zato manj tečna.

  Mestna občina Ljubljana predstavlja kampanjo proti plastičnim vrečkam s sloganom »Nisem večna, sem pa zato manj tečna. Sem biološko razgradljiva vrečka.«, s katero želimo zmanjšati uporabo plastičnih vrečk, ki močno obremenjujejo naše okolje.

 • Prenovljena Slovenska cesta

  Celostna prometna strategija MOL

  Mestna občina Ljubljana je pristopila k izdelavi Celostne prometne strategije, saj želimo meščanom in obiskovalcem Ljubljane ponuditi še bolj kakovostne, učinkovite in raznolike načine mobilnosti, hkrati pa ohraniti mesto zeleno, čisto, dostopno in vsem prijazno.

 • Ljubljana se je z nastopom skupine Perpetuum Jazzile poslovila od leta, v katerem je bila nosilka naziva Zelena prestolnica Evrope 2016.

  Zaključen program zelene Ljubljane

  S prireditvijo ZELENA NOČ. ZATE., na kateri je nastopila skupina Perpetuum Jazzile, se je 2. januarja 2017 zaključil enoletni projekt Ljubljane, Zelene prestolnice Evrope 2016.

 • Vrtec v Tehnološkem parku

  Vrtci v šolskem letu 2016/17

  Objavljamo Centralni čakalni seznam za ljubljanske javne vrtce za šolsko leto 2016/2017 na dan 3. januar 2017.

 • Dovolilnice za parkiranje

  Mestna občina Ljubljana izdaja dovolilnice za parkiranje na za to določenih območjih za leto 2017. Dovolilnice, izdane za leto 2016, veljajo do 31. januarja 2017.

 • Info točka 65' ima prostore na Mačkovi 1.

  Info točka 65+

  Vabljeni v Info točko 65+ na Mačkovi ulici 1, kjer so na enem mestu na voljo celovite informacije o storitvah in aktivnostih Mestne občine Ljubljana za prijetnejše in kakovostno življenje starejših ter oseb z oviranostmi.

 • Prikaži naslednjih 10