Pestre počitnice

ponedeljek, 17. 12. 2012

Javni zavodi MOL tudi med novoletnimi počitnicami pripravljajo pester program.

Ljubljanski grad

Na Ljubljanskem gradu otroke vabijo na dve prednovoletni počitniški delavnici.
Da bi naše domove kar se da dobro pripravili na praznični čas, jih okrasimo in s tem pričaramo prijetno vzdušje, ki otroke napolni s pričakovanjem in radostjo. Zato na Ljubljanskem gradu v prednovoletnem času organizirajo ustvarjalni delavnici za otroke, na katerih bodo ustvarili različne praznične okraske. Z njimi bodo otroci okrasili svoje domove in tako ohranili lep spomin na druženje z grajskim zmajčkom Francijem v idiličnem grajskem okolju.

Prednovoletni počitniški delavnici sta namenjeni starejšim predšolskim otrokom in učencem prve triade. Potekali bosta 27. in 28. decembra 2012 med 11. in 13. uro v Friderikovem stolpu.

Število mest je omejeno. Rezervacije sprejemajo na telefonski številki 01 306 42 93 (vsak dan med 10. in 18. uro) ali na e-naslovu info-center@ljubljanskigrad.si. Zbirno mesto je pred Info centrom na Ljubljanskem gradu. Cena vstopnice je 3 €.


Javni zavod Mladi zmaji

Javni zavod Mladi zmaji – Center za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, bo s finančno pomočjo Mestne občine Ljubljana in z delno finančno pomočjo Urada RS za mladino (Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport) tudi za novoletno – božične počitnice poskrbel, da ljubljanskim otrokom in mladim ne bo dolgčas. Pripravili so več različnih aktivnosti zunaj Četrtnih mladinskih centrov, vse delovne dni med počitnicami pa bodo potekale aktivnosti tudi v Mladinskih centrih, ki bodo odprti od 14. do 19. ure. (razen 24. decembra, ko bodo centri odprti od 10. -14. ure).

V ponedeljek, 24. 12. 2012 se mladi v sodelovanju z Društvom za razvoj plezalne kulture odpravljajo v Urban Roof, kjer bodo pod vodstvom inštruktorjev plezali po umetnih stenah. Prispevek na udeleženca je 1 evro, na voljo pa je 20 prostih mest.

V četrtek, 27. 12. 2012 je na vrsti smučanje v Cerknem pod vodstvom smučarskih vaditeljev iz ŠD Šmartno-Tacen ter v spremstvu sodelavcev Javnega zavoda Mladi zmaji. Prispevek za to aktivnost znaša 10 eur (v ceno je vključen prevoz, smučarska karta, smučarski učitelj ter kosilo).

Za podrobnejše informacije o programu in prijavo na aktivnosti se obrnite na najbližji četrtni mladinski center.
Četrtni mladinski center Šiška;Tugomerjeva 2, www.siska.mladizmaji.si
Četrtni mladinski center Bežigrad; Vojkova 73, www.bezigrad.mladizmaji.si
Četrtni mladinski center Črnuče; Dunajska 367, www.crnuce.mladizmaji.si
Četrtni mladinski center Zalog; Agrokombinatska 2, www.zalog.mladizmaji.si

Več informacij o posameznih aktivnostih dobite tudi pri koordinatorki Mateji Maver (051 659 028; med 11. in 19. uro) ter na: info@mladizmaji.si.