sreda, 30. 8. 2017

2007 – 2017: Od vrtca do šole

V Ljubljani smo na področju vrtcev in osnovnih šol v zadnjih desetih letih izvedli številne obsežne in zahtevne investicijske projekte, s katerimi smo poskrbeli za zdravo in prijetno okolje za malčke in učence.

Poleg vzdrževalnih del za bolj zdravo okolje, obnove dotrajanih telovadnic, kuhinj in jedilnic, knjižnic, kotlovnic, specializiranih učilnic, razsvetljave, akustičnih adaptacij, ki so postali del vsakoletnega programa, smo v letih od 2008 do 2010 zamenjali vse azbestne strehe na vrtcih in osnovnih šolah, v letu 2013 pa začeli celovite energetske sanacije objektov vrtcev in šol. Od leta 2013 do 2017 je bilo energetsko saniranih že 24 objektov vrtcev in šol, za kar smo pridobili nepovratna sredstva iz kohezijskih skladov, ki so zadoščala za energetski del, za ves preostali del celovite obnove pa smo zagotovili sredstva iz mestnega proračuna.

Da bi obeležili vse te projekte, smo pripravili publikacijo o največjih dosežkih na področju investicij in investicijskega vzdrževanja v vrtcih in osnovnih šolah v Ljubljani med leti 2007 in 2017 ter spremljajočo razstavo 2007–2017:Od vrtca do šole, ki je Osrednjem atriju Mestne hiše na ogled do 10. septembra 2017.

Razstava Od vrtca do šole

Publikacija je izšla v 300 izvodih, namenjena pa je predvsem projektantom, arhitektom, vrtcem, šolam ..., ki bodo tako dobili v roke retrospektivo skupnih dosežkov, pa tudi zainteresirani javnosti, ki se bo lahko seznanila z dosežki Mestne občine Ljubljana na področju šolskega in predšolskega izobraževanja.

Celoten pregled aktivnosti, ki jih na Mestni občini Ljubljana izvajamo na področju šol in vrtcev, si lahko ogledate v rubriki Otroci.