ponedeljek, 26. 2. 2018

Ali ste vedeli: Kaj se zgodi s toploto doma ob ekstremnem mrazu?

Čaka nas ekstremno mrzel teden. Pojasnjujemo, kaj se v takem primeru zgodi s toploto doma. V Energetiki Ljubljana je soproizvodnja elektrike in toplote na maksimumu in ni skrbi, da vam bo zmanjkalo toplote. Podatke lahko spremljate na mobilnem portalu m.te-tol.si.

Daljinsko ogrevanje je praktično edino, ki zagotavlja toploto doma ne glede na zunanje okoliščine. Če imate prešibko plinsko peč ali zgolj toplotno črpalko, vas lahko ekstremne temperature presenetijo.

Zanesljivost oskrbe se je še posebej izkazala lansko zimo v mesecu januarju, ki je bil najhladnejši mesec v zadnjih 30-ih letih. Medtem, ko so se ponekod soočali s težavami pri zagotavljanju oskrbe s toploto, je celoten sistem daljinskega ogrevanja prav vsem uporabnikom zagotavljal vso zahtevano oskrbo s toploto. Brez težav je dobavil rekordno količino toplote. Tako bo tudi ta teden.

Poleg tega pa je sistem daljinskega ogrevanja zagotovo najudobnejši sistem tako z vidika vloženega časa in potrebnega prostora kot tudi in predvsem z vidika enostavnosti uporabe. Ne potrebujete nobene peči, nobenega vzdrževanja, nobenih popravil, samo radiatorje in ventile, ki jih odpirate in zapirate.

Poleg zanesljivosti in udobja, ki ga sistem omogoča pa je nujno potrebno omeniti tudi dejstvo, da je cena toplote iz sistema daljinskega ogrevanja v Ljubljani nižja v primerjavi z večino sistemov daljinskega ogrevanja v Sloveniji in konkurenčna ostalim načinom ogrevanja.

Za konec pa še to, da biti uporabnik toplote iz tega sistema ni le udobno, ugodno ter energetsko učinkovito pač pa tudi okoljsko odgovorno, saj sistem daljinskega ogrevanja predstavlja okoljsko najsprejemljivejšo obliko energetske oskrbe za urbano okolje. 

Več na spletni strani Energetike Ljubljana.