ponedeljek, 14. 5. 2018

Ali ste vedeli: Kavalir na območju za pešce potnike razveseljuje že 9 let

Zgodbo ljubljanskih Kavalirjev, ki skrbijo za prevoz potnikov v območju za pešce v središču mesta, smo začeli 12. maja 2009, ko je prvo brezplačno električno vozilo prvič zapeljalo potnike.

Prvemu električnemu vozilu Kavalir se je že čez dva meseca pridružilo še drugo vozilo, danes pa floto, ki jo upravlja 12 voznikov in 2 vodji izmene, sestavlja kar 6 vozil, trije odprti in trije zaprti električni Kavalirji.

 

Predstavitev Kavalirja 0074
Na otvoritveno vožnjo nas je popeljal župan Zoran Janković. Foto: Miha Fras

Število potnikov se povečuje

Število potnikov, ki se zapelje s Kavalirji, je odvisno od letnega časa in vremena, v povprečju pa eno vozilo Kavalir na dan prepelje okrog 100 potnikov. V devetih letih obratovanja so ljubljanski Kavalirji kavalirsko razvajali že več kot 1,3 milijona domačih in tujih potnikov.

Zaradi njihove nizke hitrosti jih potniki lahko ustavijo kar med vožnjo, ustrežljivi vozniki pa so dosegljivi tudi na klic. S Kavalirji, ki vozijo brez postajališč po želji potnikov, se lahko brezplačno zapelje do pet potnikov hkrati.

Mestna atrakcija in prijazno doživetje

Danes so Kavalirji prava mestna atrakcija, ki mnogim olajša marsikateri opravek in pričara čisto posebno doživetje najlepšega mesta na svetu.

Pustite se kavalirsko zapeLJati tudi vi.

DSC 4340

Kavalirji radi sodelujejo v družbeno odgovornih kampanjah. Tako vsako leto meščankam in meščanom s pasjimi  prijatelji v sklopu akcije Človek, čuvaj svoje mesto razdelijo biorazgradljive vrečke za pasje iztrebke. Foto: Dunja Wedam

20171011 135841
Šesti Kavalir je razveselil mnoge. Foto: Tamara Deu