ponedeljek, 5. 3. 2018

Ali ste vedeli: Po ljubljanskih ulicah posebna enota - Ulični zmaji

Ulični zmaji so terenska ekipa Javnega zavoda Mladi zmaji in opravljajo ulično mladinsko delo. V Ljubljani in njeni okolici na različnih lokacijah soustvarjamo dogodke in številne druge aktivnosti namenjene otrokom in mladim.

Ulični zmaji se pridružujejo tudi pri organizaciji festivalov, dogodkov in sejmov, na katerih predstavljamo Mlade zmaje.

Pestro leto 2017

V letu 2017 so aktivnosti izvajali v soseski Celovški dvori, v Četrtni skupnosti Posavje ter na dogodkih Četrtne skupnosti Golovec. Na terenu so bili 86 dni, v okviru tega so sodelovali na 18 dogodkih, ostale dni pa izvajali delavnice v lokalnih skupnostih. Naših aktivnosti se je udeležilo 1.166 mladih.

V Mestni občini Ljubljana nadaljujemo tudi s financiranjem ekipe ČLOVEKinj - Zavod BOB za preventivno terensko delo kampanje Človek, čuvaj svoje mesto.

Ulicni zmaji avtor Nastja Kikec7

Ulicni zmaji arhiv Mladih zmajev2

Pridružite se Uličnim zmajem

Utripu Uličnih zmajev lahko sledite tukaj. Več o ekipi Uličnih zmajev je na voljo tukaj. Če se jim želite pridružiti, kontaktirajte Doris (M: 051 659 023, E: doris.novak@mladizmaji.si).

Ulicni zmaji Zia Perko Rogelj2

Ljubljana, mesto mladih za mlade

Novembra 2015 je stopila v veljavo Strategija Mestne občine Ljubljana za mlade 2016–2025, z zgovornim podnaslovom »Ljubljana – mesto mladih za mlade«. Strategija je potrditev, da se Ljubljana zaveda, da so mladi ključni kamen v oblikovanju ustvarjalnega, strpnega in prijaznega mesta.

Več o področju mladih preberite tukaj.