ponedeljek, 2. 7. 2018

Ali ste vedeli: Pri prenovi Hostla Celica pomemben vsak detajl

Nekoč zapor, danes pa eden najbolj zanimivih in priljubljenih hostlov na svetu – Hostel Celica – je včeraj ponovno odprl vrata popotnikom od blizu in daleč.

V Mestni občini Ljubljana smo hostel po petnajstih letih delovanja in uporabe temeljito prenovili ter ga predali v upravljanje Javnemu zavodu Ljubljanski grad.

Stavba Hostla Celica je spomeniško zaščitena, zato je bil pri prenovi pomemben vsak detajl, ki je narekoval veliko truda in časa za pravilno izvedbo.

Da gre za posebno in unikatno stavbo pove podatek, da je za fasado tega objekta uporabljenih 12 barvnih odtenkov. Od skupno 94 ležišč, ki jih ponuja hostel, je 12 različnih dimenzij ležišč. Številki 1 in 2 pa se v obratnem vrstnem redu pojavita tudi pri številu celic, teh je 21.

180701 otvoitev prenovljenega Hostla Celica nrovan 31

180701 otvoitev prenovljenega Hostla Celica nrovan 029

Trajanje in obseg prenove

Zgolj petinšestdeset dni je potekala celotna prenova površin v vseh treh etažah, slikopleskarska obnova sten, stropov in fasade objekta, zamenjava notranjega stavbnega pohištva, prenova kuhinje, kopalnic, sanitarij ter strojne in elektro napeljave. Izboljšave so tudi na ravni energetske varčnosti, prezračevanja, ohlajevanja, ogrevanja in večje požarne varnosti objekta.

Obnovljena je tudi notranja oprema; delno restavrirana, delno nova, kar prinaša dodano vrednost pri udobju bivanja, kar je tudi v skladu s sodobnimi turističnimi trendi in dviguje tudi blagovno znamko Ljubljane.

Vabljeni v Hostel Celica tudi vi.