ponedeljek, 6. 8. 2018

Ali ste vedeli: Vlakec Urban v prvih 100 dneh prepeljal 16.720 potnikov

Vlakec Urban je 3. avgusta 2018 zabeležil svoj 100. delovni dan. Od začetka delovanja je prepeljal že 16.720 potnikov.

Z električnim vlakcem Urbanom smo v letošnjem letu ponovno uvedli atraktivno turistično krožno pot, ki povezuje najpomembnejše znamenitosti Ljubljane. 

Meščani in obiskovalci mesta se pustijo zapeLJati

Vlakec sprejme 52 potnikov, v enem izmed dveh vagonov ima prostor za voziček za gibalno ovirane osebe. Devet kilometrov dolga vožnja traja, odvisno od prometa, med 75 in 90 minut. 

Okolju prijazno vozilo brez škodljivih izpustov vozi po krožni poti, ki vključuje 10 postajališč (Mestna hiša, Ljubljanski grad, Špica/Botanični vrt, Trnovski pristan, Plečnikova hiša, Križanke, Kongresni trg, Parlament, Opera in Ajdovščina).

Potniki lahko na vlakec vstopajo ali izstopajo na katerikoli postaji. Vlakec na prvi vožnji potnike pričaka ob 9.30, in sicer na Stritarjevi ulici v bližini Mestne hiše.

O Ljubljani v devetih jezikih

Glavne mestne znamenitosti potnikom na vlakcu predstavi zvočni vodnik v devetih jezikih (slovenski, angleški, nemški, italijanski, hrvaški, francoski, španski, ruski in kitajski). V kratkem bo na voljo zvočni vodnik v portugalščini.

Komponente slušalk obiskovalci ob koncu ogleda odložijo v zbirno vrečko, saj jih pošljemo v predelavo, kar je prav tako eden izmed dobrih primerov krožnega gospodarstva v Mestni občini Ljubljana.

Več o področju Promet in mobilnost preberite tukaj.