ponedeljek, 13. 9. 2021

Čudežna klop nas popelje v svet pravljic

V torek, 14. septembra 2021, vas ob 17. uri vabimo na vrt Društva slovenskih pisateljev, kjer boste lahko na Čudežni klopi poslušali izbrane pravljice za otroke. Igralec Blaž Šef bo v živo interpretiral Junaško pravljico Petra Svetine.

Tukaj poslušamo literaturo

Zvočna instalacija Tukaj poslušamo literaturo na vrtu Društva slovenskih pisateljev je nov stalni prostor, kjer bomo lahko prisluhnili literaturi. Kurirani izbori in raznoliki literarni glasovi se bodo povezovali z literarnim dogajanjem v mestu.
Instalacijo smo odprli maja v okviru Festivala Fabula, tokrat pa v okviru Festivala Bobri in v sodelovanju z RTV Slovenija vabimo k poslušanju vsebin za otroke.

Pravljice za vsakogar

Do 14. oktobra 2021 boste lahko poslušali naslednje pravljice: Junaška pravljica Petra Svetine in Nekoč je živela, še vedno živi Nataše Konc Lorenzutti, koprodukcijski izbor radijskih pravljic, ki je nastal v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in Anjo Štefan, zvočni kolaž na podlagi pesmi Srečka Kosovela za otroke, nastal v sodelovanju s Prešernovim gledališčem Kranj in posebej za Radio Slovenija prirejena otroška knjižna uspešnica Rumi in kapitan avtorice Saše Pavček.

Projekt pripravlja pisarna Ljubljana – Unescovega mesta literature v sodelovanju z RTV Slovenija in Festivalom Bobri.

Pridite, sedite, pritisnite gumb in prisluhnite izbranim zvočnim vsebinam za otroke!

Preberite tudi: