torek, 12. 9. 2017

ETM 2017: Združimo moči, delimo si prevoz

V Mestni občini Ljubljana se vsako leto, tokrat že 16. zapored, pridružujemo Evropskemu tednu mobilnosti (ETM), ki med 16. in 22. septembrom povezuje na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Takrat tradicionalno skupaj s sodelavci oddelkov, služb, javnih podjetij in zavodov MOL ter s številnimi drugimi deležniki, organizacijami, šolami in vrtci oblikujemo teden pestrega, zanimivega in poučnega dogajanja, s katerim ozaveščamo o prednostih trajnostnih potovalnih navad.

ETM 2017 bo potekal pod sloganom »Združimo moči, delimo si prevoz« in bo usmerjen k spodbujanju souporabe prevoznih sredstev, promociji sopotništva oz. delitve prevoza in h kombiniranju različnih načinov mobilnosti z nizkim ogljičnim odtisom v enem potovanju.

S kar 10 načrtovanimi trajnimi ukrepi, 8 celotedenskimi aktivnostmi in 32 dogodki po dnevih ter številnimi dejavnostmi po vseh Četrtnih skupnostih MOL na dan brez avtomobila bomo tudi letos pokazali, kako uresničujemo že v Viziji Ljubljane 2025 iz leta 2007 zastavljene »zelene« cilje, zaradi česar smo postali Zelena prestolnica Evrope 2016 in kar dvakrat prejeli nagrado evropski teden mobilnosti (za dosežke na tem področju v letih 2003 in 2013).

Vse o trajnih ukrepih, dnevnih in tedenskih aktivnostih preberite tukaj. 

foto3

program