ponedeljek, 14. 2. 2011

Festival BOBRI 2011 zaključen

V petek, 11. februarja 2011, se je v Centru urbane kulture Kino Šiška z zaključnim koncertom končal tretji festival Bobri 2011.

Na slovesnem sklepnem koncertu BISERGORA so se predstavili junaki televizijske nadaljevanke Bisergora. Pesmim iz otroštva, ki smo jih nekateri prepevali vsak dan, so se pridružile še pesmi, ki so jih glasbeniki pripravili z radovednima Bibama, vsevednim Škratom TukiTamom in prijazno Matkurjo.

Festival, ki je bil letos tudi literarno obarvan, saj je Ljubljana svetovna prestolnica knjige, je odprl svoja vrata 30. januarja z najnovejšo predstavo Slovenskega mladinskega gledališča Oliver Twist. Vse do 11. februarja je mladim obiskovalcem ponudil kar 12.897 brezplačnih vstopnic, od tega 10.203 brezplačnih vstopnic za gledališče, 2.364 brezplačnih vstopnic za film in 330 vstopnic za posebne delavnice.

Festival skupaj s Kinodvorom in Mestno knjižnico Ljubljana kot izvršnim producentom, na pobudo Mestne občine Ljubljana, ki je prirediteljica festivala, pripravlja Slovensko mladinsko gledališče.

Na zaključku festivala Bobri 2011 je pozdravil župan Zoran Janković.