sreda, 18. 4. 2018

Igriva arhitektura

V soboto, 21. aprila 2018, vas ob 16. uri vabimo na brezplačno delavnico Izdelajmo ptičje gnezdilnice, ki sodi v cikel Igriva arhitektura - program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture.

Prišla je pomlad in ptički potrebujejo gnezda za svoje mladičke. Arhitekta Maša Mertelj in Matic Vrabič sta izdelala načrt za ptičje gnezdilnice, v podjetju Riko Hiše bodo izrezali kose, potrebne za sestavljanje gnezdilnic, udeleženci pa jih bodo povezali s pomočjo lesenih moznikov in lesnega lepila. Če bodo dovolj hitri in spretni, jih bodo tudi pobarvali in obesili na drevesa ob Muzeju sodobne umetnosti.

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že osmo leto, v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) pa že peto leto. Tudi letos smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte ter krajinsko arhitektko, ki bodo otrokom na sproščen in igriv način odpirali nove svetove ter jih skupaj z njimi gradili. Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.