torek, 13. 11. 2018

Naj žarnica gori!

Mladi imajo v Ljubljani posebno mesto, zato v Art centru Pionirskega doma v petek, 16. novembra 2018, pripravljamo dogodek Naj žarnica gori!, namenjen mladinskim delavkam in delavcem, ki delajo v mladinskih organizacijah v Ljubljani.

Osrednja tem dogodka bo vprašanje izgorevanja mladinskih delavk in delavcev. Ti dobro poskrbijo za mlade in so jim večino časa na voljo, pri tem pa pogosto pozabijo na lastno psihično in fizično zdravje. O tej tematiki bosta spregovorili dr. Tina Bončina in dr. Nada Rotovnik Kozjek.

Celoten program dogodka je pripet.

Mladi soustvarjajo Ljubljano

Ljubljana ima mlado dušo, saj v njej biva preko 58.000 mladih v starosti med 15 in 29 let, kar pomeni 18,8 % vseh prebivalcev. Če temu prištejemo še mlade, ki začasno bivajo, se izobražujejo ali delajo v mestu, je njihovo število mnogo večje.

mladi
Mladi soustvarjajo Ljubljano

V Ljubljani podpiramo pogumne, ustvarjalne in prodorne mlade, ki mestu dajejo mladostno energijo in sveže ideje, ter obenem skrbimo za mlade z manj priložnostmi. Zato v sodelovanju z mladimi pospešeno oblikujemo mladinsko politiko, ki mestu zagotavlja razvoj in napredek.

Mladi zmaji

Osrednjo vlogo na področju mladih ima javni zavod Mladi zmaji – Center za kakovostno preživljanje prostega časa mladih, ki smo ga ustanovili leta 2009. Poleg osnovnih nalog - koordinacije dnevnih centrov, organizacije in izvedbe dogodkov za mlade, počitniških programov za mlade, pomoči mladinskim lokalnim pobudam, mladinskega uličnega dela ter mednarodnega sodelovanja, so lani prevzeli še eno pomembno nalogo, koordinacijo mreže Mladinskih centrov Ljubljana. Ta šteje že 12 mladinskih centrov - štiri četrtne mladinske centre, ki delujejo v okviru javnega zavoda Mladi zmaji, šest mladinskih centrov, ki jih upravljajo nevladne organizacije, mladinski center, ki deluje okviru Centra za socialno delo Moste – Polje, ter mladinski center društva Legebitra.
Vse informacije o njihovem delu najdete na spletni strani www.mrezaljubljana.si.

Celoten nabor naših aktivnosti, namenjenih mladim, najdete tukaj.