petek, 11. 5. 2018

Nova številka glasila Ljubljana

Izšla je majska številka glasila Ljubljana, ki jo brezplačno prejmejo vsa gospodinjstva na območju Mestne občine Ljubljana. Tokrat so v središču pozornosti tudi podatki o črpanju evropskih sredstev v Ljubljani ter čudovito podeželje našega mesta.

9. maja smo v Ljubljani praznovali mestni praznik, ob katerem smo podelili najvišja priznanja mesta – plakete in nagrade mesta Ljubljana ter naziva častna meščanka in častni meščan. Nagrajence predstavljamo v tokratni številki Ljubljane.

Ali veste, koliko in kakšno podeželje ima Ljubljana? V glasilu popisujemo spomine na podeželje v Ljubljani nekoč in predstavljamo današnji živahen utrip zelenega prstna okoli našega mesta, na katerem je urejenih 109 km2 kmetijskih površin, 107 km2 pokrivajo gozdovi, na njem pa deluje 826 kmetij.

20. maja bomo prvič obeležili svetovni dan čebel, v Ljubljani pa je v znamenju čebel ves mesec. V glasilu predstavljamo številne aktivnosti in dogodke, povezane s čebelami in skrbjo zanje
.
Veliko pozornosti v majski številki glasila posvečamo tudi uspešnemu črpanju evropskih sredstev v zadnjih letih. V obdobju od 2007 do 2013 smo pridobili kar 121,2 milijona evropskih ter 27.2 milijona državnih sredstev. Skupaj z lastnimi sredstvi in drugimi viri smo tako uresničili kar 72 projektov v skupni vrednosti 243,5 milijona evrov.
Z evropskimi sredstvi smo izvedli tudi dva projekta, ki ju te dni predstavljamo v okviru kampanje EU projekt, moj projekt. To sta rekreacijska pot ob Savi ter Lutkovni muzej na Ljubljanskem gradu. Ob Savi se nam lahko pridružite v petek, 18. maja, v Lutkovnem muzeju pa dan kasneje, v soboto, 19. maja, ko pripravljamo zanimiv program.

Tokratna številka Ljubljane poleg naštetega prinaša še vrsto zanimivih vsebin, med drugim predstavljamo tudi Tehnološki park Ljubljana in kandidaturo Ljubljane za naziv Evropska prestolnica kulture 2025, ne spreglejte pa tudi vseh rednih rubrik glasila.

Vabljeni k branju.