torek, 12. 6. 2018

Nova številka glasila Ljubljana

Izšla je junijska številka glasila Ljubljana, ki ga brezplačno prejmejo vsa gospodinjstva na območju Mestne občine Ljubljana. Tokrat so med drugim v središču Župančičevi nagrajenci, pohodne poti v Ljubljani ter sofinanciranje programov nevladnih organizacij. Vabljeni k branju!

V glasilu Ljubljana predstavljamo letošnje dobitnike Župančičevih nagrad, najvišjih priznanj Mestne občine Ljubljana s področja kulture. Nagrado za življenjsko delo je prejel Karpo Godina, nagrade za leto 2018 pa EnKnapGroup, Jani Virk ter Nataša in Ravil Sultanov.

Poletje je pravi čas za odkrivanje pohodnih poti v Ljubljani. V Ljubljani imamo to srečo, da se le streljaj od mestnega središča razprostirajo zelene površine, po katerih so speljane številne poti in vabimo vas, da se na katero izmed njih podate tudi vi.

Veliko pozornosti v tokratni številki namenjamo tudi športnemu in prostemu plezanju, v okviru katerega predstavljamo številne možnosti za ukvarjanje s tem, po novem tudi olimpijskim športom.

Na športno obarvanih straneh ne prezrite pogovora s svetovnim prvakom v kanuju Benjaminom Savškom, ki je bil lani razglašen tudi za najboljšega športnika Ljubljane. Med drugim pravi, da ima občutek, »da sem ob tacenskih brzicah več kot doma«.

V tokratni številki Ljubljane precej pozornosti namenjamo tudi naši podpori delovanju nevladnih organizacij v mestu, saj se zavedamo, da so njihovi programi izjemnega pomena na vseh področjih življenja v našem mestu. Le-ti namreč dopolnjujejo, nadgrajujejo, včasih pa celo nadomeščajo dejavnosti javnih zavodov in tako skupaj skrbimo za kakovost življenja v Ljubljani. Preverite, kako široko paleto programov sofinanciramo v Ljubljani.

Ljubljana prinaša še številne zanimive vsebine, zato vas vabimo k branju!