ponedeljek, 8. 8. 2022

Poletje na platnu in med platnicami

Od srede, 10. avgusta, do nedelje, 14. avgusta 2022, bo na muzejski ploščadi Metelkova potekal tradicionalni festival Poletje na platnu in med platnicami z letošnjo temo Tisk pod pritiskom.

Festival, ki ga pripravljata pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature in Slovenska kinoteka, vsako poletje prinese projekcije filmov, pogovore in festivalsko knjigarno.

Letošnji festival je posvečen tiskanim medijem

Letošnji festival se ob 60. obletnici revije Ekran posveča tiskanim medijem, ki so bili nekoč osrednji prostor za refleksijo in javno razpravo, danes pa že dolgo niso več edini vir informiranja. Konkurirajo jim digitalni mediji in druge oblike obveščanja. Kako se tiskani mediji prilagajajo novim bralskim navadam in pričakovanjem? Ali še lahko imajo prednost pred drugimi?

Projekcija filmov Državljan Kane Orsona Wellesa in Izgubljene iluzije Balzaca

Foto: Slovenska kinoteka

Festival se bo začel s projekcijo filma Državljan Kane, režiserja Orsona Wellesa, v četrtek, 11. avgusta, vabljeni na pogovor o vlogi tiskanih medijev znotraj sodobne, digitalno usmerjene krajine ter s projekcijo filma Izgubljene iluzije, filmsko priredbo enega največjih romanov Honoréja de Balzaca. Pogovori in filmske projekcije se bodo nadaljevali do nedelje.

Vstop na vse dogodke je brezplačen.

Program je objavljen tukaj

Preberite tudi: