petek, 23. 6. 2017

Skrb za mesto in meščane

V Ljubljani skrbimo za čisto in urejeno okolje ter dobro počutje meščanov in obiskovalcev našega mesta, ob tem pa jih z različnimi aktivnostmi spodbujamo k odgovornemu ravnanju z našim skupnim prostorom.

Na nesprejemljivost vandalizma in pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora opozarjamo z družbeno odgovorno kampanjo Človek. V okviru kampanje smo se najprej osredotočili na nedovoljeno grafitiranje in uničevanje javnih objektov, nato pa tudi na ozaveščanje o pobiranju pasjih iztrebkov in o odmetavanju žvečilnih gumijev v koš.

Za pasje prijatelje in njihove lastnike smo uredili pasje parke, kjer se psi lahko prosto gibajo, v Tivoliju in ob četrtni skupnosti Vič sta urejeni pasji stranišči na prostem, na celotnem območju Mestne občine Ljubljana pa je na javnih površinah postavljenih tudi 234 pasjih stebričkov, kamor lahko lastniki psov odlagajo pasje iztrebke.

Ali ste vedeli:

  • da je uporaba javnih sanitarij v Ljubljani brezplačna?
  • da se lahko v vročih dneh s kakovostno pitno vodo osvežite in odžejate pri kar 35 pitnikih, ki so razporejeni po središču mesta, na otroških igriščih ter ob rekreacijskih površinah?

Podrobnosti o skrbi za naše mesto, javnih sanitarijah, pitnikih in drugih aktivnostih Mestne občine Ljubljana na tem področju preverite v rubriki Skrb za mesto in meščane.

Poskrbimo za lepo, urejeno in zeleno Ljubljano!