petek, 23. 5. 2014

Srečanje partnerjev projekta AFE-INNOVNET

20. in 21. maja 2014 je v Bruslju potekalo 1. srečanje partnerjev projekta AFE-INNOVNET, kjer so bile predstavljene dobre prakse MOL na področju starosti prijaznih okolij.

Oddelek za zdravje in socialno varstvo MOL skupaj z 28 partnerji iz 16 držav Evropske unije sodeluje v tematski mreži AFE-INNOVNET na področju inovacij za starosti prijazna okolja.
Na 1. konzorcijskem srečanju partnerjev tematske mreže, ki je potekalo 21. in 22. maja 2014 v Bruslju, je bil predstavljen projekt, njegovi cilji in naloge posameznih partnerjev. Glavni cilj projekta je povezovanje lokalnih in regionalnih oblasti ter ostalih zainteresiranih (industrija, raziskovalni centri, univerze, nevladne organizacije), da se povezujejo, si izmenjujejo izkušnje in skupaj sodelujejo pri podpori iniciativ o starosti prijaznih okolij v Evropi.
Na konzorcijskih srečanjih je tudi možnost, da posamezna mesta in regije predstavimo aktivnosti in dejavnosti, ki jih izvajamo za starejše in imamo možnost izmenjave primerov dobrih praks. Ker partnerji v projektu prepoznavajo Mestno občino Ljubljana kot primer dobre prakse, smo si že na 1. srečanju zagotovili izčrpno polurno predstavitev in pokazali tudi film o Ljubljani.

Podrobnosti o projektu si lahko ogledate tukaj.