torek, 13. 3. 2018

Stališče MOL glede stavke v vzgoji in izobraževanju

V sredo, 14. marca 2018, se bo nadaljevala splošna stavka v vzgoji in izobraževanju. Ob 12. uri bodo posamezni območni odbori Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) organizirali protestne shode, tudi v Ljubljani.

Stališče Mestne občine Ljubljane v zvezi z napovedano stavko ostaja enako stališču ob stavki, ki je potekala pred mesecem dni. Menimo, da imajo zaposleni v vzgojno izobraževalnih zavodih vso pravico do sodelovanja v stavki, vendar tudi ob jutrišnji stavki pričakujemo, da otroci, učenci in starši zaradi tega ne bodo prikrajšani. Skupaj smo namreč dolžni zagotavljati njihovo kakovostno oskrbo, zato bodo javni vrtci in osnovne šole na območju Mestne občine Ljubljana odprti tudi na dan stavke.

Ljubljanske osnovne šole in vrtce smo pozvali, naj zagotovijo najmanj eno odprto enoto in delo organizirajo na način, ki bo omogočalo varstvo za vse otroke, ki jih bodo starši tja pripeljali na dan stavke, vključno z organizacijo prehrane in prevoza. Točne informacije o načinu dela med stavko bodo šole in vrtci objavili tudi na svojih spletnih straneh.

Po informacijah SVIZ večjih posebnosti v prometu zaradi stavke ne pričakujejo, zato spremembe prometne ureditve in parkiranja, ki so veljale ob protestnem shodu 14. februarja 2018, niso predvidene.