petek, 3. 4. 2015

Svetovni dan zdravja

Mestna občina Ljubljana 7. aprila 2015, na svetovni dan zdravja, vabi na stojnico na Prešernovem trgu, kjer boste med 11. in 16. uro lahko poskusili med in dobrote iz medu, na voljo pa bo tudi brezplačno zdravstveno svetovanje ter meritve krvnega tlaka in srčnega utripa.

7. april je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za svetovni dan zdravja. Letošnji dan je posvečen varni hrani in predstavlja priložnost, da se tako odločevalce kot javnost opozori o pomenu varnosti hrane ter o tem, kaj lahko sami storimo za naše zdravje z zdravim načinom prehranjevanja.
Eden od pomembnih ciljev Mestne občine Ljubljana je skrb za javno zdravje. Ohranjevanje in krepitev zdravja pa je tesno povezano z zdravimi in varnimi prehranjevalnimi navadami.
Varna hrana je pojem, ki se uporablja tako v kmetijstvu kot v tehnologiji in prehrani ter predstavlja zagotovilo, da živilo ne predstavlja tveganja za pojav nezaželenega vpliva na zdravje.

Mestna občina Ljubljana bo v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja, Združenjem za žilne bolezni in Čebelarskim društvom Moste – Polje ta dan obeležila tudi s stojnico na Prešernovem trgu, kjer boste med 11. in 16. uro lahko poskusili med in dobrote in medu, na voljo pa bo tudi brezplačno zdravstveno svetovanje ter meritve krvnega tlaka in srčnega utripa.