ponedeljek, 16. 4. 2018

Uvodno srečanje projektne skupine Podaljšano bivanje

Vabimo vas na uvodno srečanje projektne skupine Podaljšano bivanje, ki se bo ukvarjala z odstranjevanjem in uporabo biomase invazivne tujerodne rastline veliki pajesen ali po domače božje drevo, ki se je nedavno naselil v krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Srečanje bo v sredo, 18. aprila 2018, ob 17. uri. Zbirno mesto bo pred gostilno Čad pod Rožnikom, srečanje pa bo sestavljeno iz predavanja in terenskega dela.

Biolog Sebastjan Kovač bo povedal, kako je pajesen iz rodne Kitajske zaneslo v naše kraje ter zakaj ravno na poškodovanih območjih išče primerno zavetišče. Udeleženci boso spoznali načine odstranjevanja rastline in kako njeno biomaso uporabiti na sonaraven način: npr. za gojenje užitnih gob ali izdelavo notranjega pohištva.

Udeležencem priporočamo športno-delovna oblačila, saj bo v sklopu srečanja potekalo tudi odstranjevanje mladik pajesena.

Izvedbo projekta Podaljšano bivanje (gliva, ki življenje vliva), ki ga pripravlja društvo Trajna, sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Vabljeni!