ponedeljek, 20. 12. 2021

Zasadili smo lipo za mlade

Na travniku ob palači Cukrarna smo zasadili sadiko lipe, ki smo jo prejeli v dar ob 10. obletnici programa Mladim prijazna občina.

Na Mestni občini Ljubljana smo certifikat Mladim prijazna občina prvič prejeli leta 2012, na podlagi razvoja in vlaganj v ukrepe s področja mladinske politike na lokalnem nivoju pa ga vseskozi uspešno obnavljamo.

Lipa, simbol mladim prijazne občine 

sajenje lipe

Ob deseti obletnici programa Mladim prijazna občina, v katerem sodelujemo od začetka, smo v dar prejeli sadiko lipe, ki smo jo ob pomoči delovne skupine iz javnega podjetja Voka Snaga zasadili na travniku ob palači Cukrarna.
Upamo, da bo zrasla v lepo, trdoživo in močno zasidrano drevo, ki bo v prihodnosti s svojo košato krošnjo krasilo območje okoli Cukrarne.

Ljubljana, mladim prijazno mesto

Certifikat Mladim prijazna občina potrjuje, da v Ljubljani uspešno izvajamo ukrepe s področja mladinske politike, ter ustrezno izvajamo in podpiramo aktivnosti, ki so usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje njihovega čim hitrejšega osamosvajanja.

Preberite tudi: