ponedeljek, 22. 6. 2020

Barbara Barle: "Ljubljana ponuja za vsakogar nekaj"

Barbara Barle je nova vodja Inšpektorata, enega izmed dveh prekrškovnih organov v Mestni občini Ljubljana, ki v okviru in v skladu s predpisi opravlja inšpekcijski nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem zakonov, drugih predpisov na podlagi zakonov in predpisov MOL.

---

Kako začnete delovni dan?

Delovni dan pričnem s toplim zelenim čajem ter prebiranjem meilov. Kmalu za tem pa so že sodelavci na vratih z delovnimi izzivi. 

Kakovost življenja v Ljubljani. Kaj si ob tem predstavljate vi? 

Kakovost življenja v prestolnici si predstavljam pod besedo dosegljivost. Na voljo so nam zelene površine, romantično mestno jedro, spalna naselja. Predvsem pa, da so povezave med vsemi temi območji (avtobus, BicikeLJ in sprehajalne poti, če zanemarimo avtomobil). Glavna kakovost pa je pitna voda.

Tri ljubljanske lokacije, ki jih mora odkriti vsaka meščanka ali meščan?

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, staro mestno jedro (mogočni grad in ulice starega mestnega središča). Prehoditi mora pa tudi Pot spominov in tovarištva. Kot pravi Slovenec moraš na Triglav, vsak meščan ali meščanka Ljubljane, pa bi morala prehoditi to pot.

Filmi, ki so vas nedavno prevzeli

Nisem filmoljub. Rajši pogledam kakšno serijo.

Knjige, ki so vas očarale v zadnjem času

Rada berem knjige za dušo. Zadnja knjiga, ki se me je res dotaknila je knjiga 5 najpogostejših obžalovanj pred smrtjo: kako so mi umirajoči spremenili življenje, pisateljice Bronnie Ware.

Kakšna je za vas idealna Ljubljana. Kaj nam (če) še manjka do tja?

Ljudje imamo različna pričakovanja in s tem ideale. Zame je idealna Ljubljana dostopna in da so nam na voljo osnovne dobrine, kot je pitna voda ter urbani prostori za razvajanje duše vsakega posameznika. Za nekoga je to knjižnica pod krošnjami, za drugega pa fitnesi na prostem. In Ljubljana zagotovo ponuja za vsakogar nekaj.

---

Preberite tudi: