petek, 21. 9. 2018

Ob prihajajočem Tednu športa smo poklepetali s podžupanom Dejanom Crnekom

Podžupan Dejan Crnek je rojen Ljubljančan in velik športni navdušenec, ki je že s petnajstimi leti postal vodnik v Športnem društvu Narodni dom, pozneje pa vodil skupine v poletnih in zimskih šolah v naravi.

Kot študent zaključnih letnikov na Fakulteti za šport se je zaposlil na OŠ Dravlje, kjer je služboval štiri leta, in nato eno leto na Srednji lesarski šoli v Ljubljani. Od takrat dalje je bil samostojni podjetnik in že 23 let predsednik Športnega društva Narodni dom Ljubljana, ob tem pa tri mandate predsednik Sveta Četrtne skupnosti Šmarna gora.

Danes smo z njim poklepetali o prihajajočem Tednu športa, ki ga v Ljubljani pripravljamo za vse športne navdušence in rekreativce.

---

Kako začnete delovni dan?
Pri prihodu v Mestno hišo in pisarno si z vsemi sodelavkami in sodelavci prijazno voščimo lep dan.

Knjiga po vašem izboru.

  • Dr. Harville Hendrix: Najina ljubezen
  • Zoran Železnikar: Človek je več
  • Vadim Zeland: Transurfing realnosti
  • Sal Rachelle: Zemljine spremembe

Film po vašem izboru.
Briljantina, Daj naprej, Kot v nebesih, Celestinska prerokba 

Kako preživljate proste dneve?
Ko smo se zapisali delu za Ljubljano, smo vedeli, da teh ne bo prav veliko, ko pa so, pa so seveda povezani s športom, naravo, družino in prijatelji, obvezno pa je tu nekje vmes skok do morja.

Kakovost življenja v Ljubljani. Kaj si ob tem predstavljate vi?
Ko mi kot rojenemu Ljubljančanu izvabi nasmeh in zadovoljstvo ob pogledu na prebujeno princeso, ki je dolgo spala in čakala na princa, da jo obudi in ji omogoči, da se pokaže v vsej svoji lepoti. Vsem nam pa veselje do življenja v Ljubljani.

Tri ljubljanske lokacije, ki jih mora odkriti vsaka meščanka ali meščan?
Ožji center z obiskom Ljubljanskega gradu in Špice, Pot spomina in tovarištva ter Ljubljansko barje.

Kakšna je za vas idealna Ljubljana. Kaj nam (če) še manjka do tja?
Ko večina ljudi v Ljubljani razmišlja pozitivno in z mislimi usmerjenimi v skupno dobro, medsebojno pomoč in podporo, ker so potem vsi cilji lažje dosegljivi.

Načrti za prihodnost.
V življenju se priložnosti in novi izzivi odpirajo skladno z aktivnostjo posameznika. Pomembno je, da narediš vse kar je v tvoji moči, zato verjamem, da bo prihodnost prinesla še mnogo izzivov, ki se jim bom z veseljem posvetil.

---

Preberite: Življenjepis podžupana Dejana Crneka