petek, 7. 12. 2018

Z Andrejem Oračem po ulicah najlepšega mesta, ki jih on in njegovi sodelavci dodobra poznajo

Mag. Andrej Orač je vodja Inšpektorata, v katerem bdijo nad spoštovanjem mestnih ter tudi nekaterih državnih predpisov. Nekdaj občinska komunalna inšpekcija je danes z naborom novih področij, ki jih inšpektorji nadzirajo, vse bolj zahtevna in pestra.

Delo inšpektorjev je usmerjeno predvsem v varovanje javnega interesa, pri tem pa nemalokrat trčijo v zasebne interese, zato je tu pomembno sodelovanje znotraj velike mestne družine ter usklajeno in usmerjeno delo njegovih sodelavcev.

Pri svojem delu je najbolj ponosen na sodelavke in sodelavce, saj s svojo odzivnostjo na nepravilnosti, preventivnim opozarjanjem, s sodelovanjem z državnimi inšpekcijami in usmerjeni nadzori sooblikujejo prijetnejšo Ljubljano.

Andrej je v mestni upravi znan po vedno novih in svežih idejah, predvsem pa je vedno pripravljen sodelovati in iskati rešitve za dobrobit vseh meščank in meščanov.

Prosti čas najraje preživlja v krogu svojih najbližjih, adrenalin sprosti na motorju, novo energijo pa si nabere na potovanjih. Vedno pa najde čas za popoldanski skok na Grmado in Šmarno goro, kakšno drugo športno aktivnost primerno letnemu času ali pa brskanje za novostmi na informacijskem področju.

---

Kako začnete delovni dan?
Z dobro kavo in nasmehom sodelavcev :).

Kakovost življenja v Ljubljani. Kaj si ob tem predstavljate vi?
Urejena infrastruktura (ceste, javni potniški promet v povezavi s P+R in možnost souporabe koles), športno in kulturno dogajanje (koncerti, prireditve, Odprta kuhinja…). Čistoča in varnost – da se lahko zvečer in ponoči sprehajamo po (središču) mesta brez slehernega občutka nelagodja. Urejene (zelene) in čiste javne površine, parki z igrali za otroke in možnostjo uporabe zunanjih naprav za rekreacijsko vadbo odraslih. Vse našteto in še več ima Ljubljana, pridite in jo spoznajte.

Tri ljubljanske lokacije, ki jih mora odkriti vsaka meščanka ali meščan?

  • Ljubljanski grad z nabrežjem Ljubljanice od Tromostovja do Špice,
  • Tivoli oz. Rožnik in
  • RCERO.

Filmi, ki so vas nedavno prevzeli
Vedno me prevzamejo (sinhronizirani) animirani filmi; od Ledene dobe in Backa Jona do Vilija Bremze in Hotela Transilvanije. Ker so risanke, ki trajajo dalj časa oz. pravljice, ki jih ni potrebno brati.

Knjige, ki so vas očarale v zadnjem času
Branje leposlovja me nikoli ni pritegnilo, namenjam pa veliko časa branju strokovne literature in informiranju o novostih – dnevno dogajanje doma in po svetu ter seveda novostim na informacijskem področju in o spoznavanju tujih dežel.

Kakšna je za vas idealna Ljubljana. Kaj nam (če) še manjka do tja?
Po meri meščank in meščanov. Zgodba ne bo nikoli končana, saj se vsi spreminjamo, tudi Ljubljana.

---

Obiščite: podstran Inšpektorata