torek, 23. 1. 2018

Ljubljana, gostiteljica EP v futsalu

V Ljubljani bo od 30. januarja do 10. februarja 2018 potekalo evropsko prvenstvo v futsalu. Tekme bodo potekale v dvorani Stožice.

11. evropsko prvenstvo bo zadnje, organizirano na dve leti (odslej bodo prvenstva na štiri leta), na njem bo zadnjič nastopilo 12 reprezentanc, na naslednjem jih bo nastopilo že 16.

V kvalifikacijah za prvenstvo je igralo 47 evropskih reprezentanc, Slovenija je bila kot gostiteljica neposredno uvrščena nanj.

Poleg Slovenije bodo na prvenstvu zaigrale še ekipe Italije, Azerbajdžana, Ukrajine, Portugalske, Španije, Kazahstana, Rusije, Francije, Poljske, Romunije in Srbije.

Slovenija bo v skupini A igrala s Srbijo in Italijo, naša ekipa pa se bo uvodni tekmi pomerila z ekipo Srbije.

Prvenstvo organizira Nogometna zveza Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in javnim zavodom Šport Ljubljana.

V Ljubljani se zavedamo pomena velikih športnih dogodkov za naše mesto, kot je evropsko prvenstvo v futsalu in kot je bilo na primer evropsko prvenstvo v košarki leta 2013, saj ti krepijo prepoznavnost Ljubljane v mednarodnem prostoru in vplivajo na pozitivno podobo destinacije, predvsem glede dobre organizacije, profesionalnosti ter kakovosti infrastrukture in ponudbe.


UEFA Futsal EURO 2018 bo zagotovo doprinesel k popularizaciji in hitrejšemu razvoju futsala v Ljubljani. K temu bo prispevala tudi nedavno odprta športna dvorana Baza v Štepanjskem naselju, ki je prilagojena ravno za futsal.

Vabljeni k ogledu tekem v dvorano Stožice ali k spremljanju neposrednih prenosov tekem v Hišo športa!

Vse podrobnosti o prvenstvu najdete na uradni spletni strani prvenstva.