torek, 3. 7. 2018

Nov trim otok v Tacnu

V Mestni občini Ljubljana so ob lepem vremenu odlično obiskani otoki športa, zunanje fitnes naprave, trim otoki in trim steze. Nov trim otok od sedaj najprej najdete tudi v Tacnu.

Otoki športa v Ljubljani

Zelo dobro obiskani so otoki športa v četrtnih skupnostih, kjer so uporabnikom na voljo zunanje fitnes naprave, trim otoki, trim steze ter naprave za ulično vadbo. Zasnovali smo tudi takšnega s trdo podlago, ki je še posebej namenjen invalidom (Ulična vadba v Tivoliju). Z vzpostavitvijo otokov športa, kjer izvajamo tudi brezplačno organizirano vadbo, smo vsem generacijam, od otrok do starejših, obogatili možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v naravi.

Od leta 2007 smo povečali smo delež zunanjih športnih površin

Ljubljančanke in Ljubljančane spodbujamo k aktivnemu preživljanju prostega časa z novimi rekreacijskimi in zelenimi površinami, ki smo jih v preteklih desetih letih povečali za kar 329.500 m2, kar predstavlja več kot 1 kvadratni meter na prebivalca novih zunanjih površin, namenjenih športu in rekreaciji.

• 22 otokov športa za vse z zunanjimi fitnes napravami
• 4 trim steze (Tivoli, Mostec, Zadvor, Črnuče)
• 9 otokov športa za vse s trim napravami za prosto vadbo
• 13 naprav za ulično vadbo

Povečali smo delež športno aktivnih prebivalcev v Mestni občini Ljubljana

Na področju športa odraslih spodbujamo športno rekreacijo. Z raznovrstnimi športnimi programi, urejenimi športno-rekreativnimi površinami in ustvarjanjem novih športnih površin omogočamo, da se vse več ljudi odloča za športno aktivno življenje ter zdrav odnos do svojega telesa. Območja Šmarne gore in Rožnika, Golovec, Rašica in Pot spominov in tovarištva so največje urejene površine za šport in rekreacijo v naravi, na katerih lahko vsakdo skozi vse leto najde prostor za športno aktivnost. Delež Ljubljančanov, ki se vsaj enkrat na teden športno rekreirajo, presega 67 odstotkov in je nad slovenskim ter evropskim povprečjem.