ponedeljek, 9. 9. 2019

Pester delovni dan mestnih redarjev

Četrtek 5. september 2019, je bil za mestne redarje izjemno pester dan, saj so v kar treh primerih izvedli prve nujne ukrepe za nudenje prve pomoči poškodovanim osebam ter uspešno prijeli in pridržali osebo, osumljeno tatvine na tržnici.

Do mestnega redarja, ki je izvajal operativni nadzor na območju tržnice, je pristopil občan in izpostavil, da je moški na eni od stojnic izvedel tatvino in pobegnil. Mestni redar se je s kolesom zapeljal za moškim, ga dohitel in mu preprečil nadaljnji pobeg. O dogodku je obvestil policijo, ki je ob prihodu na kraj prevzela postopek v nadaljnjo obravnavo.
Istega dne smo na Mestnem redarstvu prejeli telefonski klic, da so se v Mestno hišo zatekla dekleta, ki jih je brezdomec na Stritarjevi ulici napadel in huje poškodoval. Patrulja je nemudoma odšla na kraj, ob prihodu je bila tam že policija, ki je izvajala postopek. Mestni redarji so zaradi varnosti zavarovali kraj in varovali postopek. Zaradi narave poškodbe dveh deklet so obvestili Reševalno postajo, poškodovanim dekletom pa nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so ju prevzeli v nadaljnjo oskrbo.
Mestni redar je nato med izvajanem operativnega nadzora na Kolodvorski ulici zaradi slabega počutja nudil prvo pomoč starejšemu gospodu do prihoda reševalcev, ki so ga nato oskrbeli.
Mestna redarja sta med izvajanjem operativnega nadzora na Celovški cesti opazila moškega s poškodovano glavo. Obvestila sta Reševalno postajo, zaradi narave poškodbe pa sta zavarovala kraj in poškodovanemu nudila prvo pomoč.

Zaradi narave zdravstvenega stanja so mestni redarji v vseh primerih nemudoma obvestili Reševalno postajo in izvedli prve nujne ukrepe za nudenje prve pomoči do prihoda reševalcev. Mestni redarji so namreč za nudenje prve pomoči posebej usposobljeni in tudi opremljeni. Tovrstna humana dejanja, kot je nudenje pomoči poškodovanim osebam, nedvomno predstavljajo dodano kakovost skupnemu delu in poslanstvu Mestnega redarstva, kot tudi širše v skrbi za meščane, za kar si prizadevamo na Mestni občini Ljubljana.