sreda, 8. 4. 2020

Na prvem mestu je skrb za zdravje

V Lekarni Ljubljana si prizadevamo tudi v sedanjih razmerah zagotavljati dostopno in neprekinjeno preskrbo z zdravili ter strokovno svetovanje prebivalcem v vseh občinah, v katerih imamo svoje enote.

Na prvem mestu je skrb za vsesplošno zdravje naše družbe – tako naših strank kot zaposlenih, zato smo izvedli sledeče preventivne ukrepe:

  • Vstop v enote Lekarne Ljubljana je mogoč le posamično. Stranke naj med seboj držijo minimalno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m, ko čakajo na vstop v lekarno.
  • V primeru znakov okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) morajo stranke ostati doma, v lekarno po zdravila pa naj pride druga zdrava oseba. Priporočamo, da je oseba, ki bo zdravila prevzela, seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema, saj bo tako lažje svetovati glede ustrezne uporabe zdravil.
  • V vsaki lekarni se trudimo zagotoviti antiseptik, s katerim si lahko stranke razkužijo roke ob vstopu in izstopu iz lekarne.
  • Pri plačilu v lekarnah stranke opozarjamo, da se v čim večji meri poslužujejo brezstičnega plačila s karticami ali mobilno denarnico.
  • V lekarne smo namestili dodatna zaščitna pleksi stekla na vseh izdajnih mestih. Lekarniške strokovne delavce smo opremili s potrebno zaščitno opremo (zaščitne maske, rokavice in razkužila). Izdajna mesta in prostore v lekarnah redno razkužujemo ter prostore prezračujemo.
  • Do nadaljnjega so odpovedana vsa svetovanja ob meritvah in meritve v lekarnah (npr. glukoza v krvi, holesterol, venski pretok, osteoporoza, težave s prostato, nega kože in drugo).

Stranke prosimo za razumevanje, hkrati pa tudi, da v lekarne ne hodijo ali preko spleta ne naročajo nenujnih izdelkov, saj s tem samo še dodatno obremenjujejo farmacevte in druge strokovne delavce v lekarnah ter onemogočajo hitrejšo obravnavo tistih, ki potrebujejo zdravila ali druge nujne izdelke.
Ob nadaljnjem širjenju okužb z novim koronavirusom bomo obratovanje naših enot prilagajali, o čemer bomo stranke ažurno obveščali.


Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej:»Izredno sem ponosen na vse svoje sodelavke in sodelavce, ki v teh zahtevnih razmerah zagotavljajo, da bolniki dobijo potrebna zdravila in strokovni nasvet. Zavedam se, da so tudi pri njih prisotne stiske in strahovi, saj so vsakodnevno izpostavljeni morebitnim okužbam s strani strank, ki vstopajo v lekarne. Zato se jim zahvaljujem za njihovo delo, za njihovo prizadevnost, požrtvovalnost, nesebično skrb za stranke. Tudi v prihodnje se bomo trudil zagotavljati čim bolj varne delovne pogoje s potrebno zaščitno opremo. Po potrebi bomo izvedli dodatne ukrepe za zaščito tako sodelavcev v lekarnah kot naših strank. Ob tem prosim tudi vse stranke, da spoštujejo navodila. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi hitreje premagali to bolezen, do takrat pa vam bomo v Lekarni Ljubljana nudili potrebno pomoč in podporo.«

 

Preberite tudi: