sreda, 17. 4. 2019

V Ljubljani se počutim, kot da sem tisoče kilometrov stran od skrbi

Vtise tujih turistov o Ljubljani popisuje Staša Bizjak.

Meg, študentka arhitekture, Sidney, Avstralija

Meg

Trenutno študiram arhitekturo na fakulteti v Budimpešti. Ravnokar imamo počitnice, pa sem prosti čas izkoristila za oglede mest po Evropi. Ljubljana je prijetna, ker ni prevelika, ima manj prebivalcev in ima zanimivo ponudbo raznovrstnih umetnosti.

Ella, Sydney, Avstralija

Ella

Prišla sem na obisk k Meg in zdaj skupaj odkrivava Evropo. Vaše mesto je poslastica za ljubitelje edinstvenih mest.

Federica, študentka ekonomije, Salerno, Italija

Federica

Ljubljano sem obiskala s starši. O mestu nisem vedela prav ničesar. Oče je nekje prebral, da je Ljubljana eno izmed najlepših mest v Evropi. Temu ne morem oporekati, saj se mi zdi čudovita. Izpostavila bi dve stvari: grad, ki je zelo zanimiva utrdba tik nad mestom, ter Zmajski most. Česa podobnega v Italiji še nisem videla.

Katja in Jana, Republika Burjatija, Rusija

Katja in Jana

V Slovenijo sva prišli zaradi zdraviliškega turizma. Nastanjeni sva v Rogaški slatini. Pijeva tudi zdravilno vodo Donat. V Ljubljano sva se odpravili na topel sončen nedeljski dan in ravno ste naju ujeli na sprehodu ob bolšjaku. Lepo nama je tukaj, še posebej, če pomisliva, da je sedaj pri nas doma minus osemintrideset stopinj.

Liam, Brisbane, Avstralija

Liam

V Ljubljano sem prišel na turnejo, ki jo imamo po Evropi. Sem član skupine Aversions Crown in danes bomo nastopili v Orto baru. Slovenijo smo obiskali drugič, prvič smo bili na dnevih metala v Tolminu. Sedaj smo se s člani ekipe odpravili na Ljubljanski grad, da se pripravimo na večer.

Pauline, Luksemburg

Paulin

S prijateljico sva iskali destinacijo, ki je dosegljiva z avtom in ni ravno na jugu Francije. Našli sva Slovenijo, milo rečeno eksotično državo v Evropi. Trenutno opazujeva sončni zahod na leseni klopi ob grajskem obzidju in zdi se mi, da sva tisoče kilometrov daleč od skrbi. Ne da se opisati občutkov, ki jih na tem mestu doživljava. Človek mora enostavno priti in to doživeti!

Christine in psička Tajga, Liège, Belgija

Kristina

Dodala bi še, da so najine vrednote kar se da zelene, zato nadvse uživava v Ljubljani, saj se zdi naravi in ljudem prijazno mesto.

Keiko Mori, Tokio, Japonska

Keiko Mori

Zame je celotna Slovenija moja dežela, kot da sem se tukaj rodila.