ponedeljek, 24. 6. 2019

Želim si, da bi moja učiteljica vedela …

Avtorica: Amalja V. P., 5. razred, OŠ Trnovo

Draga učiteljica Mojca!

Ko ste septembra prvič stopili v razred, ste napolnili prostor z veselo energijo. Preplavil me je dober občutek in pridobila sem zagon za novo šolsko leto.

Zapomnila si vas bom kot modro učiteljico Mojco. Ker se znate pohecati iz čisto dolgočasne snovi in ker znate najti način, da se o njej lahko vsi pogovarjamo. Ker ste nam poleg učne snovi na tablo napisali tudi kakšen zanimiv pregovor ali verz. Ker ste bili za vse projekte, pri katerih smo šolo doživeli drugače. In ker ste skoraj vedno oblečeni v modro, da je videti, kot da nosite vedno enaka oblačila in jih le spretno popestrite z drugimi modnimi dodatki. Bilo pa mi je všeč, da ste se za pusta našemili v rjavo ;).

Modro ste ravnali tudi, ko ste opazili, da se v razredu nekaj dogaja. »Ne smeš se igrati z nami! Pojdi stran! Tvoj nos je kot skakalnica za smučarske skoke. Luzer si, ker imaš očala. Videti si kot pujs. Zabit si v glavo!«
S sošolci smo postajali vse bolj sprti, ker smo se obkladali z neprimernimi besedami. Še preden bi nastal kaos, ste nam s preprosto nalogo pomagali, da smo se spet povezali. Vsak je moral na nepodpisan listek napisati dobre in slabe stvari, ki mu jih sporočajo drugi sošolci. Ko ste to prebrali, smo ugotovili, da nas pri vsakem nekaj moti, a hkrati nam je pri vsakem nekaj všeč.
Ker se nihče ne želi počutiti slabo, smo si zadali, da se ne bomo več kregali in da bomo drug drugega sprejemali. Tako šolsko leto zaključujemo povezani, dobri prijatelji in vse bolj nerazdružljivi.

Tudi vam, energična Saša, dobrosrčna Ani, zabavna Vera, najboljša ever Mateja in pošlihtana Karmen, hvala. Hvala, da ste se odločile za ta poklic, saj si bolj prijaznih, nasmejanih in spodbudnih učiteljic na razredni stopnji ne bi mogla želeti.

Pred mano so še štiri leta predmetne stopnje, ki se jih bom lotila pogumno, saj vem, da ste me poleg snovi naučile tudi, da se vse da, kljub slabim dnem ali volji, dolgočasnim snovem, drugačnim učiteljem, kdajpakdaj napornim sošolcem in sirovemu bureku za malico.