torek, 22. 6. 2021

Finžgarjeva galerija vabi

Četrtna skupnost Trnovo vabi na dogodke, ki jih v tem mesecu pripravljajo Finžgarjeva galerija in Agape v Trnovem.

Ljudske pripovedi med zamejskimi Slovenci

LJUDSKE PRIPOVEDI vabilo

Barve ljubezni (Shakespeare, Ekelöf, Tarkovski)

sreda, 23. junij, ob 19.45 uri
Vabljeni na umetniški dogodek z naslovom ”BARVE LJUBEZNI”, recital poezije iz opusa treh evropskih pesnikov, ki so o ljubezni na različnih koncih naše celine – William Shakespeare v Angliji 17. stoletja, švedski pesnik Gunnar Ekelöf in ruski pesnik Arsenij Tarkovski pa v 20. stoletju – govorili vsak na svoj način.
Prisluhnili jim bomo v izvirniku in prevodu, v lirični interpretaciji voditeljice in jezikoslovke Tajde Lekše ter glasbeno-vizualnem odtisu vsestranskega umetnika Lada Jakše.

Kresovanje

četrtek, 24. junij, ob 19. uri
Lepo vas vabimo, da skupaj praznujemo in proslavimo 30 let naše države Slovenije. V Trnovem bomo na rojstni dan župnijskega zavetnika Janeza Krstnika, 24. junija 2021, veselo praznovali. Kulturni program in druženje na župnijskem vrtu pod Paviljonom agape se bo pričel ob 20. uri. Ob 19. uri bo tudi sv. maša za domovino.

Pogovor z arhitektom Stankom Kristlom

sreda, 30. junij, od 20. do 22. ure
Finžgarjeva galerija prireja srečanje s Trnovčanom in akademikom, profesorjem, Prešernovim in Plečnikovim nagrajencem, arhitektom Stankom Kristlom.
Pogovor, ki bo potekal vzporedno s projekcijo nekaterih Kristlovih del, bo vodil in povezoval arhitekt in predavatelj Aleksander S. Ostan.

Dogodek bo na vrtu Trnovske cerkve, pod paviljonom Agape.