Otoki športa za vse - Trim steze

v teku

Opis projekta

S terminom "Otoki športa za vse" označujemo vse urejene zunanje javne športne površine in objekte v Mestni občini Ljubljana, ki so namenjena rekreaciji vseh generacij (zunanja igrišča, trim otoki in steze, fitnesi na prostem, naprave za ulično vadbo, itd). S širjenjem in urejanjem otokov športa za vse želimo k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in k razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja, spodbuditi čim več ljudi.

Projekt vključuje

 • Trim steza v Tivoliju

  izvedeno

  Trim steza v Mostecu poteka ob Večni poti (pot je tudi osvetljena). Dolžina steze je 520m, ima 15 različnih trim naprav, vsaka od naprav je opremljena z informativno tablo.
  Trim steza in trim otoki so namenjeni vsem, ki se radi rekreirajo v naravi, a ne daleč od centra mesta.

 • Trim steza Mostec

  izvedeno

  Trim stezo Mostec najdete ob Večni poti, dovoz do steze pa je nasproti nogometnega igrišča ob stanovanjskem naselju Mostec. Izhodišče Trim steze je v Mostecu, steza poteka ob Večni poti od kamnitega mostička do prvega lesenega mostička (pot je tudi osvetljena). Dolžina steze je 520m, ima 15 različnih trim naprav, vsaka od naprav pa je opremljena z informativno tablo. Trim steza in trim otoki so namenjeni vsem, ki se radi rekreirajo v naravi, a ne daleč od centra mesta.

 • Trim steza Zadvor

  izvedeno

  Trim steza Zadvor se začne za brunarico Zadvor v Žabji vasi, ko prečkate manjši leseni mostiček. Pot nato poteka preko Zadvorskega hriba in Dobrunjskega hriba, pri Sv. Urhu pa se konča in zavije v dolino Konjščica, kjer se po njenem robu pod vznožjem Dobrunjskega in Zadvorskega hriba zopet vrne na začetni položaj. Dolžina steze je 3300 metrov, ima 12 različnih trim naprav. Trim steza je primerna tako za rekreativce kot tudi za prave športnike, je pa v primeru slabega vremena nujno potrebna pazljivost in primerna obutev zaradi blata in številnih korenin.

 • Trim steza v Črnučah

  izvedeno

  Leto zaključka: 2018

  V okviru Evropskega tedna športa smo odprli nove otoke športa z napravami za ulično vadbo Zajčja dobrava, Kozarje, Vižmarje – Brod in Savsko naselje, dopolnili smo trim otok v Gameljnah ter odprli novo trim stezo v Črnučah.