BeePath Net / Mreža čebeljih poti

Ključni cilji BeePathNet / Mreže čebeljih mest

Namen projekta BeePathNet sta nadgradnja in prenos koncepta, rešitev in rezultatov čebelje poti iz Ljubljane v druga mesta EU. Obravnavala bo izzive mestnega okolja, biotske raznovrstnosti in prehrambene samozadostnosti v povezavi z urbanim čebelarstvom s pomočjo integriranih in participativnih pristopov ter izgradnjo ključnih interesnih skupin za vplivanje na ustrezne politike in za razvoj in izvajanje učinkovitih rešitev.

Prva faza projektnega partnerstva BeePathNet povezuje tri mesta: mesto Ljubljana kot vodilni partner, mesto Bydgoszcz na Poljskem in občino Cesena v Italiji.

Poleg upravljanja omrežja, komunikacije in promocije prva faza zajema tri ključne cilje projekta, ki bodo trajali od 4. 4. 2018. do 4. 10. 2018. Prvi cilj je razširitev omrežja s tremi novimi partnerskimi mesti, to so: občina Amarante (Portugalska), Hegyvidék - okrožje XII, Budimpešta (Madžarska) in občina Nea Propontida (Grčija). Tako bo projekt BeePathNet ustvaril raznoliko, toda usklajeno in združljivo projektno partnerstvo, ki bo lahko uspešno izvedlo vse projektne aktivnosti.

Druga dva ključna cilja sta razvoj študije prenosljivosti in organizacija štiridnevnega transnacionalnega srečanja.