Okrogla miza »Prometna varnost in trajnostna mobilnost«

Na okrogli mizi bodo izkušnje izmenjali strokovnjaki s področja trajnostne mobilnosti in prometne varnosti Evropske unije (EU), Agencije RS za varnost prometa, zavoda Varna pot in Mestne občine Ljubljana.

Osvetlili bomo smernice, ukrepe in aktivnosti, ki jih EU spodbuja na tem področju, ter odgovorili na vprašanje, kako jih v Mestni občini Ljubljana uresničujemo. Skozi voden pogovor, pri katerem bo sodelovala tudi evropska komisarka Violeta Bulc, bomo predstavili trenutno stanje in nekatere dosedanje uspešne ukrepe v EU, državah članicah in posameznih mestih. Dotaknili se bomo tudi novih oblik trajnostne mobilnosti in razmišljali, kako vplivajo na varnost v prometu, družbo in okolje. Osvetlili bomo pomen tesnejšega sodelovanja med deležniki in obravnavali izzive ter načrte glede potrebnih ukrepov v prihodnosti.

Pred okroglo mizo bomo ob sprejemu predstavili tudi nekaj tematsko povezanih evropskih projektov, pri katerih sodeluje tudi Mestna občina Ljubljana, in sicer ClairCity, Inter-Connect, CONNECT2CE in SUBNODES.

Program.pdf

(Mestna občina Ljubljana, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije in Prometni inštitut Ljubljana)