Šola zmajeslovja: Uvod v zmajeslovje

Interaktivni vodeni ogled

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.
Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko – pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Uvod v zmajeslovje
Pred kratkim se je zgodilo nekaj nenavadnega … Na Gradu sta profesor zmajeslovja in pustolovka na eni izmed svojih raziskovalnih pustolovščin našla izgubljeni predmet iz sveta zmajev. Kaj pomenijo narisani simboli? Kakšno zmajsko skrivnost varuje?
Le tisti, ki premore dovolj poguma, da se jima pridruži na njuni naslednji dogodivščini in sprejme vse izzive, s katerimi se bo treba spoprijeti na poti, se lahko pouči o zmajih. Preučevanje zmajev je namreč zelo resno terensko delo, ki terja veliko mero srčnosti, odločnosti in predanosti. Si upate stopiti v čevlje pogumnih zmajeslovcev?

Vabljeni tudi na naslednje nepozabne pustolovščine:

Prvi semester v šolskem letu 2019/2020:
19. 10. 2019 ob 11.00: Skrivna pisava
16.11.2019 ob 11.00: Zmajeva skrivnost

Drugi semester v šolskem letu 2019/2020:
1. 2. 2020 ob 11.00: Uročena pustolovka
7. 3. 2020 ob 11.00: Začarani zmaji
4. 4. 2020 ob 11.00: Eliksir življenja

Cena vstopnice: 5,00 EUR
Cena paketa vseh treh srečanj v sklopu posameznega semestra: 13,00 EUR

KUPI VSTOPNICO

Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.