Stela, poplava

Igrajo Jelena Mihajlović, Tena Nemet Brankov, Filip Križan, Darko Stazić, Ksenija Pajić, Sven Šestak, Marko Petrić in Igor Kovač

Stela, poplava, igra o mračnih silah in silovitih hrepenenjih, je poklon gledališču in igralcem. Je dramska elegija o osamljenosti in izločenosti, napačnih odločitvah in iskanju identitete. Stela, poplava je navdihujoča uprizoritev, hkrati razkošna in minimalistična, velikopotezna in komorna. Dramski liki se v hotelski sobi opotekajo in zadevajo drug ob drugega, a se ne znajo povezati, saj ne zmorejo ali niso sposobni ljubiti in biti ljubljeni. Priča smo strastnim spopadom, liki kot boksarji v ringu »sopejo in se ne predajajo«. Voda, ki na koncu prihrumi in ruši vse pred seboj, je solza in reka, dež in ocean, dramski liki, tako kot vsi mi, pa so zanjo »mali premočeni bogovi, ki jih je naplavilo na obalo«.
Dino Pešut je hrvaški dramaturg, dramatik in romanopisec. Je večkratni dobitnik nacionalne nagrade Marina Držića za najboljše hrvaško dramsko besedilo. Prejel jo je tudi za igro Stela, poplava.