Ulični festival »Mesto brez avtomobila«

Na za motorni promet zaprtem delu Slovenske ceste na odseku med Aškerčevo cesto in Šubičevo ulico bomo pripravili ulični festival »Mesto brez avtomobila« s pestrim programom. Predstavila se bodo različna društva in organizacije ter ponudniki domače hrane. Podrobnejši program bomo objavili nekaj dni pred dogodkom. (Mestna občina Ljubljana in več drugih organizacij)

Dan ClairCity
V sodelovanju z Radiom Antena bomo z oddajanjem v živo poslušalce spodbujali k prihodu v mesto peš in pozivali k sodelovanju v tematski igri oziroma tekmovanju ter obisku dogodkov ETM. V programu se bodo zvrstili intervjuji s strokovnjaki na področju hoje, povezani s trajnostno mobilnostjo, zdravjem, okoljem, športom, urbanizmom, pohodništvom idr. Ob terenskem radijskem studiu bo tudi končna točka tekmovanja (igre) v hoji, kjer bomo najboljšim podelili praktične nagrade. Skozi interaktivna doživetja bomo predstavili evropski projekt ClairCity – za čistejši zrak lahko prispeva vsak, ki se ukvarja z vprašanjem, kako zagotoviti še boljšo kakovost zraka v mestih.
Kdaj: 9.00–14.00
Kdo: Služba za razvojne projekte in investicije MU MOL

Predstavitev avtobusov z nizkimi emisijami in sedmega Kavalirja
LPP bo predstavil nova, do okolja prijazna vozila. Letos bo namreč po naših ulicah zapeljalo 17 novih hibridnih mestnih avtobusov mercedes-benz citaro NGT hybrid, 3 primestni avtobusi setra multiclass S 419 UL in 13 primestnih avtobusov iveco crossway line. Zbirko šestih električnih Kavalirjev, ki vozijo po mestnem središču in so za uporabnike brezplačni, pa bo dopolnil še sedmi Kavalir.
Kdaj: 10.00–17.00
Kdo: Ljubljanski potniški promet

Predstavitve na stojnicah in ob njih
Na območju zapore se bodo na stojnicah in ob njih predstavila različna društva in organizacije, kjer pa bodo potekale razne dejavnosti.
Kdaj: 10.00–13.00
Kdo: Agencija RS za varnost prometa, Andrej Jakil in FUNDUS, Avto klub GAS TUNING TEAM, Četrtna skupnost Bežigrad, Četrtna skupnost Center, Četrtna skupnost Moste, Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, Društvo SPM, Društvo Šola zdravja, Društvo Tolmun, Društvo za razvoj skupnostnih programov za mlade predstavitev dela z otroki, Društvo zeliščarjev Ljubljana, Hiša eksperimentov, Javni zavod Mladi zmaji, Kazina, Kinodvor, Kolektiv tretja roka, Ljubljanska kolesarska mreža, Ljubljanski potniški promet, Mestna knjižnica Ljubljana, Mestno redarstvo MOL, Mladinska postaja Moste, Rdeči križ Slovenije, Pionirski dom, Pravi kolesar, Spominčica – Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci, Služba za razvojne projekte in investicije MU MOL in Radio Antena, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL, Šport Ljubljana, Športna unija Slovenije – zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo, Tehnološki park Ljubljana, TipoRenensansa, Top stil, Turizem Ljubljana, Za mesto po dveh, Zavod Bufalo, Zavod Varna pot, Zavod ZOK in Tim Bučar

Odprta kuhna
Kulinarično tržnico Odprta kuhna smo lahko že dodobra spoznali, saj jo lahko ob lepem vremenu obiščemo vsak petek od marca do oktobra na Pogačarjevem trgu. Tokrat se bodo preselili na ulični festival »Mesto brez avtomobila«, kjer bodo zadišale jedi nekaj ponudnikov domače hrane.
Kdaj: 10.00–13.00
Kdo: Odprta kuhna

Skica stojnic.pdf

Program.docx