clovek
clovek mobitel

Človek

Velika mestna družina podpira akcijo spoštovanja našega skupnega javnega prostora.


Ste vedeli, da v Ljubljani samo na javnih objektih, ki so v lasti Mestne občine, povprečno vsak drugi dan zabeležimo škodo, ki je posledica vandalizma? Da smo na teh objektih od leta 2007 pa do konca leta 2014 zabeležili kar 1086 primerov poškodb na fasadah, javni opremi, igriščih, spomenikih ipd.? Samo v zadnjih štirih letih je iz proračuna za odpravo škode bilo namenjenih okoli 360.000 EUR. S tem denarjem bi se dalo narediti marsikaj zelo koristnega za meščane.

Mestna občina Ljubljana je pripravila temeljit pregled glede vandalizma na našem območju, analizo tega, kateri objekti so največkrat tarča vandalizma, in katere oblike vandalizma so najpogostejše.
Ta slika stanja mora skrbeti vse nas, saj posledice vandalizma učinkujejo na zmanjšan občutek varnosti, zmanjšujejo kakovost življenja v mestu in povzročajo velike stroške, ki jih na koncu plačujemo vsi davkoplačevalci.

Novice

 • Stop vandalizmu!

  Mestna občina Ljubljana začenja z družbeno odgovorno kampanjo proti vandalizmu »Človek, čuvaj svoje mesto, samo eno imaš.«, s katero želi opozoriti na nesprejemljivost vandalizma ter poudariti pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora.

 • Čigumi - A se ti zdi to v redu?!

  Zavij žvečilni gumi v papirček in ga odvrzi v smeti. Priročni listki za zavijanje prežvečenih čigumijev so sedaj na voljo na avtobusnem postajališču pred Pošto na Slovenski cesti v Ljubljani.

 • Ambasadorji kampanje ČLOVEK

  Podpornike kampanje smo iskali med Ljubljančani, ki so odraščali v okolju z več vandalizma, so morda kdaj tudi kaj ušpičili, a sedaj čuvajo svoje mesto in jim je zanj zelo mar. Z gotovostjo lahko trdim, da so igralec Primož Petkovič, lastnik lokala v Šiški Žiga Födransperg - Fedr ter pevca Magnifico in Trkaj pravi glasniki kampanje.

 • Številni dogodki v mestu

  V mestu smo pripravili impro predstavo, ulične intervencije in zabavne promocije.  

 • Človek na Študentski areni.

  Javni holding Ljubljana ter Mestna občina Ljubljana sta skupaj nastopili na Študentski areni. ČLOVEKinje iz Zavoda Bob so predstavile akcijo Človek, predvsem mladinsko ulično delo, ki poteka na terenu, grafitar Maksim pa je pojasnil in tudi v živo prikazal razliko med grafitiranjem (umetniškim) in čačkanjem, popisovanjem ... #LJclovek

 • Kdo so ČLOVEKinje?

  ČlovekINJE so skupina strokovnih sodelavk Zavoda BOB, ki jih združuje večletno sodelovanje na projektih terenskega dela (Mreža Mlada ulica, Bob Geto ft. Tobalko vila, Livada).

 • Prežveči, zavij, odvrzi v koš

  Priročni listki za zavijanje prežvečenih čigumijev so sedaj na voljo na avtobusnem postajališču pred Pošto na Slovenski cesti v Ljubljani.

 • Kostanjev piknik v Celovških dvorih

  V četrtek 27. 10., je v Celovških dvorih dišalo po pečenem kostanju in med bloki je odmeval otroški smeh.

 • Delimo biorazgradljive vrečke za pasje iztrebke

  V sklopu akcije Človek delijo naši kavalirji razgradljive vrečke za pobiranje pasjih iztrebkov, prav tako jih pri svojem nadzoru in osveščanju delijo inšpektorji, kmalu pa jih bomo delili tudi v četrtnih skupnostih.

 • Pravi Kavalirji

  Tudi naši Kavalirji v mestnem središču delijo vrečke za pasje iztrebke. Tako spodbujamo spoštovanje in čistočo našega skupnega prostora.

Prireditve

Ni prireditev