Aktualno

Ne uporabljaj telefona med vožnjo

Redarji Mestnega redarstva MOL se pridružujejo nacionalni preventivni akciji "Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo", ki poteka pod sloganom "Ne uporabljaj telefona med vožnjo". Akcija bo potekala od 14. do 27. januarja 2019.

Aktualno

Lastniki gozdov na Golovcu, kaj si želite na tem območju?

Lastnike gozdov na Golovcu vabimo, da do 10. februarja 2019 izpolnijo vprašalnik o rabi in prihodnjem upravljanju gozdov na tej lokaciji, ki smo jo v Ljubljani v sklopu projekta URBforDAN izbrali za tesno območje. Tam bomo v sodelovanju z lastniki in uporabniki površin do leta 2020 izvedli več ukrepov za izboljšanje kakovosti rabe tamkajšnjega prostora.

Aktualno

Urejamo za vas: sečnja dreves med Tivolijem in vilo Marija Vera

V gozdu med Tivolijem in vilo Marija Vera (ob Podrožniški poti in poti Pod Turnom, v bližini vodohrana Rožnik) bo predvidoma od 21. januarja do 15. februarja 2019 potekala sečnja dreves, ki jih je za posek označil Zavod za gozdove Slovenije.

Aktualno

Brko tura in Ljubljanski grad za vas prejela znak Slovenia Unique Experiences

Brko tura, edinstveno doživetje Ljubljane skozi zgodbe o treh brkačih – Jožetu Plečniku, Ivanu Cankarju in Rihardu Jakopiču, ter ponudba Ljubljanski grad za vas sta med prvimi prejemniki znaka Slovenia Unique Experiences, ki ga Slovenska turistična organizacija podeljuje petzvezdičnim doživetjem.

Aktualno

11. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri

V Ljubljano spet prihajajo Bobri. Letošnji festival, ki bo potekal od 19. januarja do 8. februarja, bo v znamenju teme ples-gib-telo, zato bodo številni dogodki tako ali drugače povezani prav z njo.

Aktualno

Igriva arhitektura – Od kod prihajam?

V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova bo v soboto, 19. januarja 2018, ob 16. uri na vrsti nova delavnica iz sklopa Igriva arhitektura z naslovom Od kod prihajam?. Delavnica je brezplačna, namenjena je otrokom od 5. do 12. leta starosti.

Poleg protokolarnih dogodkov župana Zorana Jankovića in njegovih sodelavcev v Ljubljani vsak dan potekajo številni kulturni in družabni dogodki. Vabimo vas, da obiščete katerega izmed njih. Da bo izbira lažja, preverite naš koledar prireditev.

Napovedujemo