Aktualno

 • Zapora Slovenske ceste

  Zaradi prireditve na Kongresnem trgu bo v soboto, 24. junija 2017, od 20. do 23. ure za ves promet zaprta Slovenska cesta, na odseku med Erjavčevo cesto in Šubičevo ulico.

 • Ne prehitevaj življenja. Hitrost ubija!

  Mestno redarstvo se pridružuje drugemu delu nacionalne preventivne akcije Hitrost, ki bo pod sloganom Ne prehitevaj življenja. Hitrost ubija!, potekala od 26. junija do 2. julija 2017.

 • Obisk ministrskega predsednika Bavarske

  Župan Zoran Janković se je v četrtek, 22. junija 2017, srečal z ministrskim predsednikom Bavarske Horstom Seehoferjem.

 • Na poti v krožno gospodarstvo

  Krožno gospodarstvo je osrednja tema letošnjega leta in mednarodne konference EUROCITIES, ki jo novembra gostimo v Ljubljani. Predstavljamo primere krožnega gospodarstva, ki jih že izvajamo v mestni upravi, javnih podjetjih, javnih zavodih ali v četrtnih skupnostih.

 • Seja Sveta RCERO Ljubljana

  V četrtek, 22. junija 2017, se je v Ljubljani sestal Svet RCERO LJUBLJANA. Seznanil se je z aktivnostmi projekta Nadgradnja regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana (RCERO Ljubljana). V projekt RCERO Ljubljana je trenutno vključenih 44 občin, tako da v objektih in napravah regijskega centra obdelujejo odpadke več kot 700 tisoč prebivalcev.

 • Rokavice gor! - ambrozija

  Mestna občina Ljubljana nadaljuje z družbeno odgovorno kampanjo »Rokavice gor!«, ki je usmerjena v ozaveščanje o invazivnih tujerodnih vrstah. Tudi v letu 2017 smo predvideli številne aktivnosti s področja izobraževanja, ozaveščanja ter odstranjevanja škodljivih rastlin iz rodu Ambrosia.

 • Obogatitev programa Točke 65+

  Informacijsko točko 65+ in za osebe z oviranostmi, ki ima prostore na Mačkovi 1, smo obogatili ponudbo dejavnosti DZC Janeza Levca, Zveze Sonček, VDC Tončke Hočevar in Želva ter CUDV Draga Ig.

 • Zapora Vojkove ceste

  Zaradi prireditve bo v petek, 23. junija 2017, od 17. do 19. ure za ves promet zaprta Vojkova cesta na odseku med Cesto Janeza Porente in Dimičevo ulico, na Tomačevski cesti pa bo promet potekal enosmerno v smeri proti obvoznici.

 • Naj blok v Ljubljani 2017

  V Ljubljani tudi letos pripravljamo akcijo Naj blok v Ljubljani, s katero stanovalce večstanovanjskih stavb spodbujamo, naj po svojih možnostih vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja.

 • Živi kip Jožeta Plečnika

  Letos obeležujemo 145. obletnico rojstva in 60. obletnico smrti velikega arhitekta Jožeta Plečnika in ob tej priložnosti bo na Bregu stal živi kip Jožeta Plečnika. Prvič si ga boste lahko ogledali v sredo, 21. junija 2017.