Aktualno

 • V Ljubljani še naprej širimo sistem BicikeLJ

  Meščankam in meščanom smo to jesen še bolj približali kolesa iz sistema samopostrežne izposoje koles BicikeLJ, saj smo uredili 9 novih lokacij z 90 kolesi. V Ljubljani imamo zdaj že 72 postaj BicikLJa in 720 koles. Ob tej priložnosti predstavljamo tudi nov Kolesarski letopis.

 • Ljubljanska čebelja družina se širi

  Čebelja pot Mestne občine Ljubljana je od novembra 2020 dalje bogatejša še za enega člana. Tako danes za čebelarstvo in čebele na Čebelji poti skrbi več kot 40 čebelarjev, kulturnih, izobraževalnih in zdravstvenih organizacij, podjetij, nevladnih organizacij, pa tudi posameznikov.

 • Ali ste vedeli: iz odpadlega jesenskega listja pridelujemo kompost

  Ko Ljubljana zažari v jesenskih barvah, so sprehodi po njej še posebej prijetni, če nam ni treba hoditi po preprogi pisanega listja. Čeprav ima tudi to svoj čar, je lahko odpadlo listje moteče in celo nevarno. Zato za čiste javne površine skrbijo ekipe javnega podjetja VOKA Snaga, ki jeseni s teh območij odstranjujejo tudi odpadlo listje.

 • Odločno za Evropsko prestolnico kulture 2025

  V torek, 24. novembra 2020, smo oddali 2. prijavno knjigo za kandidaturo Ljubljane za Evropsko prestolnico kulture 2025. Ljubljana kandidira za naslov ob podpori 25 občin Ljubljanske urbane regije. Delovna skupina za pripravo kandidature Ljubljane za EPK 2025 je kot osrednjo temo ljubljanske kandidature razvila SOLIDARNOST, slogan kandidature pa je Brez žice!, Wireless!

 • Žrtve nasilja se lahko tudi v času epidemije zatečejo po pomoč

  Med 25. novembrom in 10. decembrom potekajo mednarodni dnevi akcij proti nasilju nad ženskami. Tako kot vsako leto se tudi letos na Mestni občini Ljubljana skupaj z javnimi zavodi MOL, nevladnimi organizacijami in policijo pridružujemo ozaveščevalnim aktivnostim.

 • In memoriam: prof. dr. Zora Konjajev

  Poslovila se je častna meščanka Ljubljane prof. dr. Zora Konjajev, zdravnica, neonatologinja, pionirka slovenske pediatrije, znanstvenica in partizanka.

 • Naj javno stranišče ponovno v Ljubljani

  Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je podelilo nagrade in priznanja za najbolj urejena javna stranišča v Sloveniji za leto 2020. Najbolj urejena javna stranišča imamo v Ljubljani.

 • Novi nagradi za predstavo Nekje drugje

  Igralka Lutkovnega gledališča Ljubljana Asja Kahrimanović Babnik je za igralsko stvaritev v predstavi Nekje drugje režiserja Tina Grabnarja prejela nagrado v sklopu mednarodnega lutkovnega festivala Zlata iskra.

 • Podaljšanje veljavnosti mesečnih in letnih avtobusnih vozovnic

  Zaradi ustavitve javnega potniškega prometa, bomo že kupljenim mesečnim in letnim vozovnicam veljavnost ustrezno podaljšali.

 • Kakšen svet si želijo otroci?

  20. novembra obeležujemo svetovni dan otrok. Pod sloganom vKLJUČITE nas, smo KLJUČ do rešitve so otroci razkrili, kakšne spremembe želijo v svetu in kako jih bodo pomagali uresničiti, pri tem pa jih podpiramo in spodbujamo tudi v Ljubljani.